Proteste ale cineaştilor clujeni faţă de guvernul Grindeanu pe covorul roşu FOTO/VIDEO

Proteste ale cineaştilor clujeni faţă de guvernul Grindeanu pe covorul roşu FOTO/VIDEO
Proteste ale cineaştilor români faţă de guvernul Grindeanu pe covorul roşu: Levente Molnár la premiilor BAFTA (Londra) şi Tudor Giurgiu la Berlinală (Berlin).

Actorul Teatrului Maghiar din Cluj-Napoca s-a fotografiat pe covorul roşu al premiilor BAFTA 2017 în timp ce ţinea în mână o foaie cu mesajul ”#Rezist”, cuvânt ce a devenit simbol pentru protestele care au loc zilele acestea în ţară.

Acesta a publicat imaginea pe pagina personală de pe reţeaua de socializare Facebook. Fotografia cu Molnár a reuşit să adune 6.000 de aprecieri şi 3.000 de distribuiri în doar câteva ore.

Românii au fost impresionaţi de gestul artistului şi au ţinut să îi mulţumească pentru susţinere. ”Respect!”, ”Felicitări!” şi ”Mulţumim!” au fost doar câteva dintre mesajele postate de români pe pagina de Facebook a actorului.

În pelicula ”Fiul lui Saul”, care a primit premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, la ediţia 2016 a prestigioasei gale, Levente Molnár, actor la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca, are un rol cheie: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

Mesaje şi la Berlinale: "Romanian Cinema #resist" pe covorul roşu

Mesajul "Romanian Cinema #resist" a fost afişat duminică pe pancartele celebrităţilor din lumea filmului românesc, pe covorul roşu de la Festivalul de Film de la Berlin. Delegaţia producătorilor, regizorilor şi actorilor i-a inclus pe Anca Damian, Ada Solomon, clujeanul Tudor Giugiu (TIFF) şi Crina Semciuc.

Delegaţia cineaştilor din România a protestat paşnic, duminică seara, pe covorul roşu întins la Berlinale Palast, afişând două pancarte. Mesajul cineaştilor este: "Romanian Cinema #resist". Cineaştii s-au arătat solidari faţă de protestele din ţară.

Regizorul Tudor Giurgiu a publicat un clip în care a capturat sosirea pe covorul roşu de la Berlin a celebrităţilor din lumea filmului românesc care au protestat. Videoclipul avea, la momentul transmiterii ştirii, 124.000 de vizualizări.

Comenteaza