Protest faţă de politica managerială a noului şef de la Tribuna, luni

Protest faţă de politica managerială a noului şef de la Tribuna, luni
Un protest faţă de politica managerială a noului şef al revistei Tribuna va avea loc luni, de la ora 10.30, în faţa sediului revistei de pe strada Universotăţii nr. 1. Protestul a fost declanşat de convocarea redactorului Ştefan Manasia în faţa unei Comisii de Disciplină pentru că şi-ar fi prezentat, într-un articole de opinie dintr-o altă publicaţie, viziunea asupra schimbărilor recente de la Tribuna.

Ştefan Manasia a anunţat dealtfel, că luni, de la ora 10.30, va susţine o conferinţă  de presă despre "situația dramatică a revistei <Tribuna>, ajunse într-o postură degradantă, așa cum Slavici nici nu ar fi visat".

Anunţul cu privire la organizarea simultană a unui protest "împotriva abuzurilor săvârșite de noul manager al revistei, Mircea Arman", în faţa sediului Tribuna, a fost postat pe pagina de facebook a tânărului scriitor Mihai Mateiu.

"Declanșatorul acestei măsuri extreme este convocarea poetului Ștefan Manasia, redactor al Tribunei din 2003, în fața unei comisii de disciplină pentru <delictul> de a prezenta, într-un articol de opinie apărut în Observator cultural (http://www.observatorcultural.ro/index.html/articles|details?articleID=28491), viziunea sa asupra schimbărilor survenite în ultimele luni la Tribuna", a precizat scriitorul pe blogul personal.

Protestul exprimă "solidaritatea față de Ștefan Manasia și respingerea categorică a metodelor prin care Mircea Arman înțelege să-și înfăptuiască mandatul de manager al Tribunei", mai menţionează Mihai Mateiu. Tânărul a refuzat în 2012 un premiu ce i-a fost acordat de USR Cluj pentru debut, criticând modul de funcţionare al uniunii, respectiv de acordare a premiilor.

"Pentru cei care nu cunosc situația, precizăm că în doar câteva luni acesta a reușit să transforme revista într-una de opinie personală (eludând ședințele de sumar și blocând orice contribuție personală a membrilor redacției), să intre într-un conflict deschis și păgubos cu un număr mare de intelectuali marcanți ai României, să îndepărteze abuziv din consiliul consultativ al revistei mai mulți membri (precum profesorii Ion Vlad și Ion Pop) și, prin atitudine, majoritatea colaboratorilor constanți. Urmarea e o regretabilă scădere a calității revistei și pierderea totală a reprezentativității ei pentru mediul intelectual și universitar clujean. Dincolo de această regresie ușor vizibilă din exterior, e vorba de tratamentul umilitor la care sunt supuși membrii redacției, de injuriile, amenințările și totala desconsiderare a valorii și competențelor lor utilizate ca principale instrumente manageriale de Mircea Arman", se mai arată în postarea de pe facebook.

În anunţul amintit se mai menţionează că după ce va susţine conferinţa de presă de la ora 10.30, de la ora 11 Ştefan Manasia urmează să apară în faţa unei comisii de disciplină condusă de Mircea Arman.

Clujenii sunt invitaţi în număr cât mai mare la protest pentru a face "mai putenic mesajul pe care acest protest încearcă să-l transmită celor în drept să soluționeze situația de criză cu care se confruntă revista Tribuna".

 

 

 

Comenteaza