Protagoniștii filmului de Oscar "Fiul lui Saul" vin la UBB

Protagoniștii filmului de Oscar
Protagoniștii filmului "Fiul lui Saul", distins cu Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, vor participa la o masă rotundă intitulată „What’s the secret?” la UBB Cluj-Napoca.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Aşadar, Géza Röhrig (New York) și Levente Molnár (Teatrul Maghiar din Cluj) îşi vor da întâlnire cu studenţii vineri, 17 martie 2017, de la ora 18.00.

Discuția va fi moderată de András Visky, prodecan al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul UBB și directorul artistic al Teatrului Maghiar din Cluj, iar interlocutorii actorilor vor fi István Beszán (scriitor, critic și teoretician literar, director al Departamentului de Literatură maghiară) și Mihaela Ursa (scriitor, teoretician literar și media, directorul Departamentului de Literatură comparată din UBB).

Filmul "Fiul lui Saul" a câștigat Marele Premiu la Festivalul de Film de la Cannes, Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin (2016) și Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină, în timp ce Géza Röhrig a fost nominalizat, în anul 2016, la premiul Cel mai bun actor de către Los Angeles Film Critics Association. Pelicula a fost nominalizată și a câștigat zeci de premii internaționale importante, fiind unul dintre cele mai titrate filme din Europa de Est, o operă de artă neconvențională despre ororile Holocaustului.

"Fiul lui Saul" prezintă o zi dramatică din viața lui Saul Ausländer (interpretat de Géza Röhrig), membru al unităților de muncă forțată Seonderkommando din lagărul de concentrare Auschwitz, iar Levente Molnár joacă rolul lui Abraham, un alt membru al unității de muncă forțată.

Evenimentul va avea loc în Aula Magna a UBB și se va desfășura în limba engleză.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza