Proiecție de film la 80 de metri sub pământ, în Salina Turda

Proiecție de film la 80 de metri sub pământ, în Salina Turda
Salina Turda va găzdui pentru prima dată o proiecție de film. Cinefilii vor putea viziona pelicula sârbo-croato-franceză "Până în zori", vineri, de la ora 18.00, în amfiteatrul minei Rudolf. Participarea la proiecție este permisă tuturor vizitatorilor salinei, pe baza biletului de intare.

„Odată cu închiderea cinematografului din Turda, s-a pierdut unul dintre elementele care dădeau viață orașului. De aceea, prin seria de proiecții pe care le vom organiza în salină, vom încerca să readucem filmul pe agenda locuitorilor urbei. Peliculele pe care le-am ales pentru difuzare vor avea, în același timp, și o funcție de educare a publicului datorită subiectelor abordate și a problemelor pe care le ridică. Acest eveniment s-a născut din dorința de a da încă o întrebuințare salinei, aceea de spațiu cultural în care oamenii își petrec timpul în mod plăcut.", a declarat Vasile Nemeș, directorul general al Salinei Turda.

Filmul ales pentru proiecţia de mâine, Până în zori (2012), aparţine sârbului Goran Paskaljevi şi a fost distins cu Premiul special al juriului la Festivalul Internațional de Film Palm Springs din California. Proiecția va avea loc în amfiteatrul minei Rudolf, la 80 de metri sub pământ, și va avea o durată de 78 de minute.

Următorul film se va difuza în Salina Turda în 16 august.

 

 

Etichete
Comenteaza