Prodigy, Rammstein, Queen, RHC, Metallica. Acappella la Cluj FOTO/VIDEO

Prodigy, Rammstein, Queen, RHC, Metallica. Acappella la Cluj FOTO/VIDEO
Prodigy, Rammstein, Queen, Red Hot Chili Peppers, Metallica. Sunt doar câteva nume "grele" ce au urcat, sâmbătă seara pe scena principală Jazz in the Park din Cluj-Napoca, şi au performat în ploaie şi ropote de apluaze prin vocile corului acappella Viva Vox din Serbia.

Corul e format din 38 de interpreți de muzică clasică și a devenit celebru în întreaga lume cu reprezentațiile inedite pe care le realizează, cu beatbox (percuție vocală) și fără acompaniament instrumental.

"Bună seara. Să-i dăm drumul petrecerii. Suntem Viva Vox, să nu uitaţi asta", a spus dirijoarea corului la începutul reprezentaţiei şi cu siguranţă nimeni nu are să uite concertul de la Cluj. Mii de persoane au asistat la concert în ploaie şi au trăit fiecare piesă aplaudându-i îndelung pe artişti. Ba mai mult, pe pagina de Facebook a festivalului clujean au început să apară comentarii prin care organizatorii sunt rugaţi să îi aducă şi la ediţiile viitoare. 

 

„Viva Vox Choir este un proiect pe care-l urmărim de mult timp și care cucerește prin energie pozitivă pe care o transmite și prin curajul cu care abordează muzica. E suficient să le asculți o piesă ca să-ți dai seama că ei se distrează prin ceea ce fac. De asemenea, e genul de trupă pe care o asculți, iar la finalul audiției îți dai seama că zâmbești și că te-ai simțit bine", spunea directorul festivalului, Alin Vaida, la momentul anunţării trupei. 

Jazz in the Park 2017 se încheie duminică seara, însă nu înainte de o zi plină de activităţi şi concerte. 

Headlinerul de azi, Vintage Trouble, vine pentru prima dată în România. După ce au captivat audiențele de pe tot Globul, au cântat pe aceeași scenă cu Rolling Stones și au avut turnee în America și Europa cu The Who, AC/DC, Lenny Kravitz, Paloma Faith, Joss Stone și Willie Nelson, exuberanții cântăreți americani vor concerta în premieră națională la Cluj, în Parcul Central.


Concertele din stradă încep la ora 17:00 cu un recital de saxofon susținut de Matei Crețiu pe Bulevardul Eroilor. În același loc are loc, de la 17:30 concertul Say What Experiment, iar de la 21:30 la Off the Wall ne cântă Ad Libitum Voices.

În parc activitățile încep la ora 12.00. De atunci sunt active zonele cu board game-uri și jocuri pentru cei mari, dar și spațiile de joacă pentru cei mai mici jazziști, locul dedicat lecturii, bicicletelor, spotului, zona Jivipen dedicată culturii roma, dar și Târguțu Vintage.

Muzica în parc începe azi la ora 17:00 cu un energic spectacol de percuție și continuă până la ora 23:00.

Ora 17:00: Barbarossa Percussion, Jazz Up Meeting Point, Parcul Central

17:00: Muzică și dans cu artiștii din Pata Rât

Ora 17:30: Gauthier Toux Trio, Main Stage, Parcul Central

Ora 18:00: Brum, Electro-Jazz Stage, Parcul Central

Ora 18:30: Matei Crețiu, Jazz Up Meeting Point, Parcul Central

Ora 19:00: Butterflies in my Stomach, Main Stage, Parcul Central

Ora 19:30: Niogi and Pete Lockett, Electro-Jazz Stage, Parcul Central

Ora 20:30: Mammal Hands, Main Stage, Parcul Central

Ora 21:00: Jojo Mayer & Nerve, Electro-Jazz Stage, Parcul Central

Ora 22:00: Vintage Trouble, Main Stage, Parcul Central

Intrarea la concertele din Parcul Central e liberă, cu bilet neobligatoriu pe care îl poți plăti dacă vrei să susții Fondul Jazz in the Park. Banii strânși merg spre proiecte educaționale, sociale și culturale. În schimbul a 10 lei primești o brățară Jazz in the Park, iar dacă direcționezi cel puțin 50 de lei primești un tricou de susținător al Fondului. 

 

Comenteaza