Primele trupe confirmate la festivalul de jazz din inima Apusenilor

Primele trupe confirmate la festivalul de jazz din inima Apusenilor
Jazz-ul contemporan va cuceri, în august, Parcul Naţional Apuseni. Nouă trupe din România şi de peste hotare vor concerta în cadrul celei de a doua ediţii a Smida Jazz Festival.

Trompetre, JazzyBIT și Iordache sunt numele trupelor româneşti ce vor concerta, între 25 și 27 august 2017, la Smida. Acestora li se adaugă Sickpicnic, un cvartet din Ungaria, alcătuit din Tamás Boldi Hoffmann - clape, Balázs Magyarkúti - bas, Balázs Németh - tobe și percuție și Lőrinc Pantali - saxofon.

Muzica Sickpicnic e cât se poate de jazz, dar cu adaos bogat de Arbitrar, de twisturi și electrosincope: stratificări, ruperi de ritm, amplificări ce pot cauza ruperi de propriul (bio)ritm, neaşteptate zgândăriri de puls şi dulci vasodilataţii. Imersivă, profund cinematică, e mai întortocheată decât un film de Shyamalan, la fel de epică precum un Cameron și groovy ca un Tarantino. Piesă după piesă, în proporții mereu schimbătoare.

Un abonament la festival costă 79 de lei, iar copiii sub 14 ani au acces liber. La festival se campează, în zonă va fi amenajat şi un food court, baruri și o parcare.

Comenteaza