Premieră la Teatrul Naţional, sâmbătă VIDEO

Premieră la Teatrul Naţional, sâmbătă VIDEO
Premieră sâmbătă la Teatrul Naţional din Cluj: "Bravul nostru Micşa!", de Radu Ţuculescu, e pusă în scenă în cadrul programului "Cluj 05 teatru".

Regia premierei e semnată de Tudor Lucanu, în vreme ce scenografia e asigurată de Adrian Damian iar protagonist este Matei Rotaru.

Piesa Bravul nostru Micşa este a patra comedie scrisă de Radu Ţuculescu în care autorul, îmbinând comicul de limbaj şi cel de situaţie, reuşeşte să contureze „o lume rurală prinsă în angrenajul dezvoltării capitaliste" avînd ca scop, urmărit printr-o ingeniozitate tipic românească, obţinerea unui profit.

Autorul susţine că „totul se învârte în jurul ideii primăriţei de a umfla fonduri europene pe un proiect focalizat pe Bravul nostru Micşa, un semiparalitic, ale cărui replici, aparent senile, punctează dialogul, irezistibil de sprinţar şi absurd".

Regizorul Tudor Lucanu îşi propune să urmărească „povestea acestei lumi dintr-un unghi obiectiv" suprinzînd „comicul amar al încercărilor de atingere a prosperităţii". Volumul pe care se bazează piesa a fost lansat în decembrie 2010 la Cluj.

Vezi aici cum a fost pusă piesa în scenă la Reghin:

Etichete
Comenteaza