Premieră la Teatrul Maghiar; copiii sub 16 ani au accesul interzis

Premieră la Teatrul Maghiar; copiii sub 16 ani au accesul interzis
"Aniversarea" este premiera lunii octombrie la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, programată în 4 octombrie şi pusă în scenă, ulterior, în 18 şi 20 octombrie.


Piesa, montată în regim studio, este regizată de Andras Visky şi Robert Woodruff. Accesul tinerilor cu vârsta de până la 16 ani este interzis, avertizează oficialii Teatrului Maghiar.


"Mă simt atras de spectacolele care abordează extremele comportamentului uman, şi Aniversarea este un astfel de proiect. Adeseori familiile, ca şi societăţile, se bazează pe minciuni, secrete şi adevăruri parţiale. Aceste minciuni, adânc îngropate în ADN-ul grupului se reflectă pe faţa încordată a familiei sau a întregii culturi. Este o tensiune ascunsă. Este o mască a prefăcătoriei. Comportamentul unui grup aflat sub pactul tăcerii reflectă această suferinţă - şi în urmare devine agresiv, bolnav, sălbatic. "Aniversarea" înfăţişează puterea nemaipomenită, îndrăzneaţă a faptelor individuale care tind la ruperea codului tăcerii. Frumuseţea curajului care aruncă lumina adevărului asupra vieţilor noastre individuale şi asupra culturii noastre", spune acesta din urmă.

Comenteaza