Premieră la Cluj: se înfiripă un festival de blues

Premieră la Cluj: se înfiripă un festival de blues
Pe harta festivalurilor clujene se poate adăuga şi un eveniment dedicat muzicii blues, odată cu lansarea primei ediţii a Cluj Blues Fest. Timp de două zile, oraşul va vibra pe ritmurile unice şi efervescente ale unui gen muzical apreciat în toată lumea.

 

Festivalul îşi propune să aducă în faţa publicului clujean, în serile de 7 şi 8 noiembrie, muzică de calitate cu formații din Ungaria, Bulgaria şi România, dar și un workshop de tehnici vocale realizat de Aminda, fostă participantă la Vocea României.

În cele două seri, iubitorii bluesului îi vor putea asculta pe Rareş Totu's Midnight Sun (România), Vasko the Patch and Poduene Blues Band (Bulgaria), Borsodi Blue Band (Ungaria) (foto), dar şi pe Straight from the Bottle (România).

Înaintea concertelor, vor avea loc workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului și dezbateri cu personalităţile muzicii clujene. De asemenea, vor fi prezenţi  şi cursanţi ai academiilor de muzică clujene, iar amatorilor de lectură li se va pune la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz.

Acestea vor avea loc de la ora 19:30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire Reduta, în aceeași sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, şi Johannes Brahms, în 1879.

Cluj Blues Fest este organizat de clujulcultural.ro și de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, cu susținerea fundației Transilvania Leaders, iar accesul la evenimente se va face pe baza unor bilete.

Comenteaza