Premieră în weekend la Teatrul „Puck” din Cluj

Premieră în weekend la Teatrul „Puck” din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Teatrul de Păpuși „Puck”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, își așteaptă la finalul săptămânii micii spectatori cu două producții speciale.

Sâmbătă, 22 mai, de la ora 11.00 va avea loc premiera spectacolului „Palkó és Panna”/ „Palkó și Panna”, în regia Laurei Pünkösti, iar duminică, 23 mai, de la orele 10.00 și 12.00, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Lupul interzis”, după un text original de Patrice Seiler, în regia lui Radu Dinulescu.

În centrul atenției spectacolului a cărui premieră are loc sâmbătă, 22 mai, se află doi copii: Palkó și Panna. Palkó este un băiețel blond, cu părul zburlit, iar Panna este o floare născută din stele, o ființă care a fost cândva o stea cu marea dorință de a ajunge pe Pământ. Cu ajutorul vântului, reușește să-și îndeplinească visul. Ea ajunge în grădina lui Palkó, iar cei doi copii se împrietenesc și se joacă împreună. De-a lungul acțiunii, publicul va urmări o zi din viața lor. Pe parcursul spectacolului - dedicat micuților cu vârsta de grădiniță - cei doi poartă pe aripile vântului fantezia spectatorilor, demonstrând că poveștile cu regi nu și-au pierdut magia.

În distribuție: Patka Ildikó, Bondar Tibor și Kötő Áron. Regia este semnată de Pünkösti Laura, asistent regie este Giriti Réka, scenariul original (după povești scrise de Patka Ildikó) este realizat de Szakács Kincső, scenografia de Elena Ilaș, muzica de Kötő Áron, sonorizarea de Cebrat Szilárd, luminile de Almási Attila, mânuitori decor sunt Balog Ferencz și Domokos Előd, iar regia tehnică este realizată de Kovács Ferenc. Spectacolul este prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani. O poveste despre cei care caută o viață mai bună printre străini

Duminică, 23 mai, de la orele 10.00 și 12.00, sunt programate reprezentații ale spectacolului „Lupul interzis”, în regia lui Radu Dinulescu. Acesta redă în stilul vechilor fabule – adresate în egală măsură celor mici și celor mari – povestea celor care sunt nevoiți să își părăsească locurile natale pentru o viață mai bună printre străini.

Povestea lupului cel rău pe care o cunoaștem cu toții din copilărie nu mai este de actualitate. Lumea s-a schimbat, populația a îmbătrânit, tinerii au plecat pentru a găsi de lucru departe de casă… Apoi au apărut monștrii cu dinți de fier și cu lame de oțel, care au smuls unul după altul toți copacii, iar crestele au devenit golașe. Rămas singur într-un ținut pustiit, eroul poveștii, Lupul, și-a luat cu el câteva lucrușoare și a plecat să-și caute norocul, cum se spune la TV, într-o altă lume, într-o altă pădure.

„Povestea poate părea pentru cei mari, însă este creată ca o fabulă și se poate adresa și copiilor, asemeni celor ale lui Fontaine”, a precizat Radu Dinulescu. Ilustrația muzicală este semnată de Radu Dinulescu, scenografia de Patrice Seiler, sculptura de Florin Marin, iar pictura de Elena Ilaș. Distribuția este alcătuită din actorii Adina Ungur și Ionuț Constantinescu. Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de cinci ani.

Cum se achiziționează biletele

Potrivit reprezentanților forului județean, biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca în zilele de sâmbătă și duminică va costa 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

Biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 28 de lei (pentru adulți), 14 lei (pentru pensionari) și 7 lei pentru preșcolari, elevi și studenți). Abonamentul cuprinde șase intrări, la prețul de 60 de lei. Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție.

De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. Totodată, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile la intrare. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la evenimentele din weekend este de 36, iar la cele cu grupuri organizate 30. Mai multe detalii, aici: http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru.../.

Comenteaza