Prelegeri de iniţiere a credincioşilor în citirea Bibliei, în Postul Crăciunului la Cluj

Prelegeri de iniţiere a credincioşilor în citirea Bibliei, în Postul Crăciunului la Cluj
Preoţii din cadrul Arhiepiscopiei Clujului urmează să susţină seri catehetice în Postul Crăciunului menite să îi iniţieze pe credincioşi în citirea Sfintei Scripturi.

"Serile de cateheză vor avea loc în primele cinci duminici din Post, seara la Vecernie. Nu este vorba doar de o recomandare ci de cateheze pe care preoţii vor avea datoria să le facă. Vor fi cateheze de iniţiere a credincioşilor în lectura Sfintei Scripturi, în care se va vorbi despre ediţiile Bibliei, cum a apărut şi cum s-a constituit, noţiuni de exegeză minimă a textului", a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului, preotul Bogdan Ivanov.

Conform lui, preoţii îşi vor putea construi discursul pe marginea unui "suport" de cateheză pe care îl vor primi din partea Arhiepiscopiei.

Pe de altă parte, tot în Postul Crăciunului, în cele două judeţe ale Arhiepiscopiei clujene se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului de colinde şi tradiţii de Crăciun "Episcop Nicolae Ivan". La competiţie participă elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Finala competiţiei va avea loc pe 14 decembrie în sala Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB).

Credincioşii ortodocşi şi cei greco-catolici încep mâine, 14 noiembrie, Postul Crăciunului, care precede praznicul Naşterii Domnului, sărbătorit în fiecare an pe 25 decembrie.

Comenteaza