Poveștile AudioPuck din această săptămână

Poveștile AudioPuck din această săptămână

„Fetița cu chibrituri” și „Hänsel și Gretel” sunt două dintre poveștile pe care Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca le propune în această săptămână în cadrul proiectului „AudioPuck, poveștile copilăriei”.

Marți, 2 iunie, colecția AudioPuck s-a completat cu încă două povești. Una dintre acestea este „Fetița cu chibrituri”, de Hans Christian Andersen, în lectura actriței Laura Corpodean, iar ilustrația muzicală este semnată de Attila Nagy:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/06/fetita-cu-chibrituri-laura-corpodean.mp3 

Cealaltă poveste postată marți este „Miért nem tudnak beszélni a halak?”/ „De ce nu pot vorbi peștii?”, poveste japoneză în lectura actriței Patka Ildikó: http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/10.-Mi%C3%A9rt-nem-tudnak-besz%C3%A9lni-a-halak-jap%C3%A1n-m.-felolvas-Patka-Ildik%C3%B3.wav 

În acest caz, ilustrația muzicală este semnată de Cebrát Szilárd.

De asemenea, vineri, 5 iunie, vor fi lansate încă două povești. Este vorba de „Hänsel şi Gretel”, de Frații Grimm, în lectura lui Călin Mureșan și de „A cigány asszony meg az ördög”, în lectura lui György László.

Proiectul AudioPuck a fost conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Comenteaza