Pop-opera cu cele mai îndrăgite şlagăre româneşti la Balul Operei 2017

Pop-opera cu cele mai îndrăgite şlagăre româneşti la Balul Operei 2017
Sub motto-ul "Lăsaţi-mă să cânt", Balul Operei 2017 - ediţie aniversară a evenimentului care împlineşte anul acesta un sfert de secol - este dedicat muzicii româneşti. Evenimentul cultural va avea loc în 4 martie, la Opera Naţională din Cluj-Napoca, iar amfitrioni vor fi realizatorul Realitatea TV Rareş Bogdan şi Dan Bittman, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni din România.

Recitalul de pop-opera va fi susţinut de soliştii Tiberius Simu, Cristi Mogoşan, Hector Lopez, Florin Estefan şi invitata specială Camelia Crişan (Vocea României 2016), alături de Orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca. Dirijor este Andrei Turdor, regizor Mihaela Bogdan, asistent regie Axenia Şova, iar momentul coregrafic, de Adrian Strâmtu. Din repertoriu vor face parte 15 piese de referinţă ale muzicii uşoare româneşti. 

"În prezent suntem inundaţi de hituri internaţionale. E momentul să ne reaminim şlagărele româneşti, de mare valoare pentru patrimoniul nostru cultural. Peste multe s-a aşternut praful şi tăcerea. Selecţia de cântece este semnată de Florin Estefan, directorul Operei Române. Au fost îmbrăcate într-o haină nouă, adică reorchestrate de către Andrei Tudor", a spus Matei Miko, producătorului balului. 

Florin Estefan a ţinut să precizeze că se află în faţa unui vis împlinit. "Anul acesta mi se îndeplineşte un vis pe care l-am avut încă de când a apărut Il Divo - o formație multinațională de muzică classical crossover, formată în anul 2004 în Marea Britanie. Adică să cânt pop-opera. Vom face acest lucru la Balul Operei.

Am ales doar solişti bărbaţi, nu pentru că sunt misogin, ci pentru că vocile lor se pretează foarte bine pe acest concept". Nu în ultimul rând, Estefan a punctat că Balul Operei este un eveniment important pentru instituţia pe care o reprezintă, oferindu-i vizibilitate naţională şi, de asemenea, pentru că apropie publicul tânăr de acest tip de artă. 

Seara va continua cu decernarea Trofeelor "Lya Hubic", înmânate de Florin Estefan, decernarea premiul "Mecena", înmânat de profesorul universitar Ioan Sbârciu, a distincţiei "Emblemă de Cluj" şi cecernarea Titlurilor şi a medaliilor "Senior al Cetăţii" şi "Spiritus Mentor", înmânate de academicienii Ioan Aurel Pop şi Ionel Haiduc. 

Pauza de şampanie va fi acompaniată de un recital susţinut de AXenia pe scena special amenajată din foaier. În decorul aranjamentelor florale create de designerul Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Dan Bittman continuă cu un concert extraordinar Holograf.

Marele Bufet al Balului Operei, oferit de restaurantele gourmet wEBSite șiExceLoft, precum și recitalul susținut de Mihai Băjinaru pe scena special amenajată din foaier vor face și din această ediţie o seară de neuitatat.

Nu în ultimul rând, Daniel Metz, CEO NTT Data România - partenerul oficial al Balului Operei 2017, i-a îndemnat pe toţi cei care au oportunitatea şi resursele necesare să sprijine evenimentele culturale clujene: "Sunt onorat să sprijin acest eveniment-reper în comunitatea noastră. Balul Operei este un bun al comunităţii, al cetăţii. Trebuie să punem umărul şi să nu-l lăsăm să dispară. Orice demers ce aduce cultura spre tineri trebuie susţinut".

Ediţia din 2016 a Balului Operei din Cluj-Napoca a adus în fața publicului un spectacol în premieră: Musical on Broadway, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea, în regia Mihaelei Bogdan. Amfitrionii evenimentului au fost Rareș Bogdan şi cântărețul de culoare Irvin Doomes, din Statele Unite ale Americii. În cea de-a doua parte a balului, Horia Brenciu & HB Orchestra a susţinut, în același spirit de Broadway, flamboaiantul spectacol "Sinatra".

Comenteaza