Platforma Artiști Împreună implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19

Platforma Artiști Împreună implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19

Centrul Cultural Clujean lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19 - Platforma Artiști Împreună, care mizează pe creativitatea artiștilor ca vector în informarea publică, fiecare lucrare fiind plătită cu câte 300 de euro.

„Centrul Cultural Clujean (CCC) lansează un proiect național care implică artiștii români în lupta cu pandemia COVID-19 - Platforma Artiști Împreună care răspunde inițiativei Observatorului Român de Sănătate de a transmite teme și subiecte importante ale zilei către un public cât mai larg. Inițiativa mizează pe creativitatea artiștilor ca vector în informarea publică, dar și ca promotor al solidarității, în contextul stării de urgență și a crizei globale. Prin platformă vor fi lansate teme de lucru cum ar fi mesaje de informare sau de mobilizare, fiind binevenite abordări diverse - grafică, animații video, filme, muzică, texte, incluzând formatele inovatoare”, se arată în comunicat.

După un proces de validare în acord cu temele propuse, lucrările și proiectele artiștilor vor fi difuzate în spațiul online, prin canalele proprii, precum și prin platformele partenerilor care susțin proiectul. În funcție de disponibilitate, aceste lucrări pot fi diseminate și prin canalele oficiale de comunicare ale autorităților publice care susțin mișcarea. Un alt proiect din cadrul mișcării Artiști Împreună este organizarea unui fond pentru situații de urgență destinat artiștilor în dificultate.

Comenteaza