Piesă studiată timp de un an, performance de dans şi proiecţie video, la festivalul Temps d'Images

Piesă studiată timp de un an, performance de dans şi proiecţie video, la festivalul Temps d'Images
Performance de dans şi proiecţie video la festivalul Temps d'Images, în această seară la ora 20, la Teatrul Naţional.

Piesa „As if (we would be)" este prezentată de Centrul Cultural German, care prezintă în colaborare cu ColectivA, secretariatul cultural NRW şi Teatrul Naţional Cluj-Napoca un moment despre adaptare şi individualitate.

Piesa este pusă în scenă de ansamblul de dans din Köln, Mouvoir, de coreografa Stephanie Thiersch şi artista media Angela Melitopoulos. "Calităţi mimetice trasează graniţa dintre sine şi grup. Astfel şapte dansatori realizează, pe o scenă cu pânze imense cu proiecţii, imagini mereu noi şi fascinante. Complex din punct de vedere tehnic şi pretenţios din punct de vedere al dansului, „As if (we would be)" face parte din cele mai pline de suspans piese de dans şi artă media din ultimul timp", explică organizatorii. Piesa a fost studiată de Stephanie Thiersch şi Angela Melitopoulos timp de mai bine de un an.

Coreografa Stephanie Thiersch din Köln studiază de mulţi ani elementele comune dintre dans modern, performance şi artă media. A studiat dans clasic şi modern, apoi arta media la Universitatea de Artă din Köln. În 1997 a înfiinţat grupul Moivoir, cu care prezintă pe scene internaţionale coreografii, piese de teatru şi instalaţii şi care ia parte periodic la proiecte ale Institutului Goethe.

Angela Melitopoulos a studiat la Academia de Artă din Düsseldorf, printre profesorii ei numărându-se şi Nam June Paik. Lucrările ei video au fost prezentate încă din 1985 la diferite festivaluri şi expoziţii internaţionale şi au fost premiate de nenumărate ori.

Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrală şi costă 15, 20 sau 25 de lei.

Comenteaza