Organizatorii Untold așteaptă măsurile de relaxare de la guvern. “Nu avem un set de norme ca să ne reluăm activitatea”

Organizatorii Untold așteaptă măsurile de relaxare de la guvern. “Nu avem un set de norme ca să ne reluăm activitatea”

Eduard Chereji, directorul de comunicare al festivalurilor Untold și Neversea, spune că evoluția  cazurilor de coronavirus este în scădere, însă evenimentele nu se pot relua.

“Numărul cazurilor e într-o continuă scădere și din păcate suntem în situația în care nu avem un set de norme care să ne permită să ne putem relua activitatea”, a declarat acesta, la Antena3. “Dacă autoritățile cred că e nevoie să se întâmple un eveniment-test, dacă ni s-ar solicită ajutorul pentru a ne implica, am face-o cu mare plăcere.

E o diferență între a organiza un eveniment într-o sală de spectacol și un concert comercial. Nu cred că mai e nevoie, pentru că există deja suficiente informații. Iată rezultatul de la Barcelona care este mai mult decât concludent! 5.000 de persoane testate și nu avem niciun fel de persoană infectată. 

E important că activitatea să fie reluată pentru cei care fie sunt vaccinați, fie sunt testați, fie au trecut prin boală. Nu este normal ca industria noastră să fie ținută pe tușa până în momentul în care se va găsi acea soluție care să reprezinte o eliminare de 100% a riscurilor.

Celalalte industrii funcționează, cu un set de măsuri care elimină, atât cât se poate, orice risc de transmisie. Dar iată că evenimentele și industria culturală sunt stopate, de mai bine de un an, și este nedrept să nu putem să le activăm”, a spus Eduard Chereji.

Untold 2021 este programat în perioada 5-8 august, la Cluj-Napoca

Comenteaza