Opera din Cluj începe noua stagiune cu 3 spectacole în aer liber

Opera din Cluj începe noua stagiune cu 3 spectacole în aer liber

Stagiunea 2018-2019 a Operei Nationale din Cluj-Napoca incepe cu o constelatie de trei evenimente exceptionale, in aer liber. 

La Operă - Piaţa Avram Iancu

Sâmbătă, 1 septembrie 2018, de la ora 20:00: Concertul de deschidere a noii stagiuni

La Operă, concertul care marchează deschiderea unei noi stagiuni a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, s-a transformat într-o tradiție, atât pentru artiștii noștri dornici să revină pe scena teatrului liric după o binemeritată vacanță, cât și pentru publicul clujean, prezent într-un număr impresionant pe parcursul ultimelor trei ediții ale evenimentului, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Dacă până acum un an, programul interpretat în cadrul concertului La Operă avea menirea de a anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric, ediția 2018 a evenimentului aduce și arii celebre – precum ,,Io son l’umile ancella" din ,,Adriana Lecouvreur" de Francesco Cilea, ,,Casta Diva" din ,,Norma" de Bellini, ,,Vesti la giubba" din ,,I Pagliacci" de Ruggero Leoncavallo – din creații neregăsite în repertoriul curent al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, însă a căror interpretare vă va transpune, cu siguranță, în universul lucrărilor originale. Impozanta uvertură a operei rossiniene ,,La gazza ladra" deschide un parcurs muzical bogat, în care se regăsesc expresiile furiei Reginei Nopții din ,,Flautul Fermecat" de Mozart, focul gitanilor din ,,Il trovatore" de Giuseppe Verdi, galanteria cu care sergentul Belcore încearcă să câștige inima Adinei, spre disperarea naivului Nemorino (,,Come paride vezzoso… Or se m’ami" din ,,L’elisir d’amore" de G. Donizetti), fermecătoarea arie ,,Quando m’en vo’'' a Musettei din ,,La bohème" de Giacomo Puccini, dorul și ardoarea cu care Madama Butterfly așteaptă reîntoarcerea lui Pinkerton, dar și comicul situațiilor din opereta ,,Văduva veselă" a lui Franz Lehár, evocate în cadrul unui colaj. Nu lipsesc nici esențele românești din bogăția expresivă a concertului ,,La Operă", care va fi încheiat de animatul duet ,,Nu-i bai" din opereta ,,Lăsați-mă să cânt" a lui Gherase Dendrino și de o ,,Suită pentru taragot și orchestră" (aranjament: Flaviu Mogoșan).

Opera Aperta - Piaţa Unirii

Duminică, 2 septembrie și Marți, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, două spectacole emblematice: ”Elixirul Dragostei” de G. Donizetti și ”Turandot” de G. Puccini. 

Precedat de succesul edițiilor anterioare ale anilor 2015, 2016 și 2017 care au încheiat trei stagiuni consecutive cu spectacole excepționale montate în aer liber, în fața unui public de peste 100.000 de spectatori în locațiile alternative din Piața Unirii și Parcul Central din Cluj-Napoca, proiectul Opera Aperta 2018 aduce în fața spectatorilor din acest an două dintre cele mai iubite producții din repertoriul instituției noastre lirice: cuceritoarea comedie romantică Elixirul dragostei a compozitorului belcantist Gaetano Donizetti, interpretată în premieră pe scena Operei române clujene în luna februarie a acestui an, și dramatica poveste a prințesei chineze Turandot, așa cum a surprins-o Giacomo Puccini în ultima dintre capodoperele sale.

Intrarea la cele 3 spectacole este liberă! 

Etichete
Comenteaza