O nouă premieră la Maghiarul clujean. "Umbra", un basm pentru adulţi

O nouă premieră la Maghiarul clujean.
Premiera spectacolului "Umbra", de Evgheni Schwartz, regizat de Niky Wolcz, va avea loc miercuri, 24 iunie, de la ora 20:00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Regizorul spectacolului, Niky Wolcz, spune despre "Umbra" că este un basm pentru adulţi, o poveste alegorică. Această alegorie are mai multe straturi; pe lângă perspectiva politică există şi una a individului, referitoare la pierderea indentităţii şi la regăsirea acesteia. "Iar dacă vorbim despre basm, evident că spectacolul vorbeşte şi despre dragoste", a adăugat Wolcz.

Savantul, cel care şi-a pierdut umbra, este interpretat de Balázs Bodolai, iar umbra trezită la viaţă este întruchipată de Ferenc Sinkó. Din distribuţie mai fac parte actorii Attila Orbán, Éva Imre, Andrea Vindis, Rita Sigmond, Loránd Farkas, Loránd Váta, András Buzási, Gábor Viola, Melinda Kántor, Júlia Laczó, Zsuzsanna Vass, Alpár Fogarasi, Csaba Marosán şi Zsolt Vatány.

Dramaturgul spectacolului este Noémi Vajna, scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Coregrafia: Lóránt András, asistent de regie: Gábor Viola, asistent scenografie: Ilona Lőrincz.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a teatrului (între orele 10:00-13:00 şi 16:30-18:30).

 

Comenteaza