O nouă premieră de balet la Opera clujeană

O nouă premieră de balet la Opera clujeană
Opera Națională Română din Cluj va prezenta luna viitoare, în 11 mai, o nouă premieră de balet clasic: „Giselle”, de Adolphe Charles Adam. Coregrafia (după Marius Petipa) şi regia artistică sunt asigurate de maestrul Vasile Solomon.

Dirijorul reprezentaţiei va fi Adrian Morar. Scenografia este semnată de Valentin Codoiu, iar decorurile sunt concepute de Starmuller Katalin, de la Opera Maghiară din Cluj.

Balet în două acte, „Giselle" este cea de-a doua premieră de balet clasic, după „Copelia", de Leo Delibes pe care instituţia o prezintă în ultimii doi ani. Maestrul Vasile Solomon, numit între timp şef al compartimentului de balet al instituţiei, a pus în scenă şi o versiune coregrafică a „Anotimpurilor" lui Antonio Vivaldi, fiind însă vorba de un spectacol de dimensiuni mai mici, într-un singur act.

Premiera de balet „Giselle" reprezintă un proiect mai vechi al Operei clujene şi va putea fi văzută în 11 mai, de la ora 18.30. În rolurile principale vor putea fi urmăriţi Andrea Jura - Giselle, o tânără ţărancă, Dan Haja - prinţul Albert, Popa Marc Octavian - Hans, tânăr ţăran şi Mayura Mysawa - Myrtha, regina ielelor. De asemenea Delia Drăguşin şi Anamaria Boancă - supusele reginei Myrtha, vor evolua ca soliste în actul II. În roluri individuale vor dansa şi Marius Toda,
Monica Pintea Martin, Anca Opriş Popdan şi Dan Orădan.

Alături de orchestra şi de ansamblul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj evoluează şi un grup de elevi de la Liceul de Coregrafie „Octavian Stroia".

Spectacolul are o pauză şi se va încheia în jurul orei 20.30. Biletele costă între 15,43 şi 31 de lei, în funcţie de locul din sala de spectacol, respectiv 50% din preţ, cu reducere, pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Comenteaza