Video O clujeancă va reprezenta România la Eurovision 2020. Ascultă piesa ”Alcohol You”!

O clujeancă va reprezenta România la Eurovision 2020. Ascultă piesa ”Alcohol You”!

Solista Roxen va reprezenta România la Eurovision Song Contest (ESC), care va avea loc în mai, la Rotterdam, cu piesa ”Alcohol You”, aceasta fiind aleasă de publicul venit la Finala Naţională organizată de Televiziunea Română la Buzău, împreună cu juriul de specialitate.

Juriul a fost format din cântăreţele Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, fostul solist al trupei Talisman, cântăreţul şi compozitorul Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor.

“Este o piesă pe care o simt cu toată fiinţa mea şi pe care o trăiesc de fiecare dată când o cânt. Mă reprezintă stilul ei şi mă bucur foarte tare că şi publicului şi juriului le-a plăcut şi au votat-o. Le mulţumesc tuturor!

Toată această susţinere înseamnă enorm pentru mine şi mă motivează atât personal, cât şi ca artist, să muncesc mai mult, să fiu din ce în ce mai dedicată şi să fac muzică. Îmi doresc ca melodia să ajungă cât mai sus, să fie la fel de apreciată şi de publicul din străinătate şi, de ce nu, votată la Rotterdam.

Am emoţii foarte mari, dar sunt constructive şi mă ajută să pregătesc show-ul pentru Eurovision 2020, să pot ajunge prin tot ceea ce transmit cât mai aproape de oameni”, a declarat Roxen, după anunţarea rezultatului.

Piesa este un imn al iubirii universale, iar pe scena de la Buzău a adus un show dominat de nuanțe de violet și turcoaz, în care au fost sugerate astralul, starea de acceptare, conexiunea, găsirea liniștii interioare. Scena a fost dominată de elemente astrale, de lună, eclipsă.

La finalul unui spectacol care a adus pe scenă artişti români ca Elena Gheorghe, Connect R, Dora Gaitanovici, invitaţi din străinătate ca Loreen (Suedia), Ulrikke Brandstorp (Norvegia), Sandro (Cipru), Natalia Gordienko (Republica Moldova), au fost anunţate punctele primite decele cinci piese.

Piesa “Alcohol You” s-a clasat pe primul loc, cu 10 puncte (5 primite de la juriu și 5 de la public), urmată, în ordine descrescătoare, de "Storm", "Cherry Red", "Colors" și "Beautiful Disaster".

Cine este Roxen

Aceasta are 20 de ani, s-a născut la Cluj şi cântă de la vârsta de ;apte ani. A participat la numeroase concursuri şi a ştiut mereu că muzica este calea pe care o va urma în viaţă. Are două piese în topurile muzicale ale momentului : "You Don’t Love Me" feat Sickotoy şi "Ce-ţi cântă dragostea", difuzate atât la radiourile din România, cât şi în playlist-urile televiziunilor de specialitate.

ESC va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele în 12 şi 14 mai şi finala în 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă - alături de România - alte 40 de țări. Precedenta ediţie a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”.

În urma tragerii la sorţi din 28 ianuarie, pentru împărţirea ţărilor participante în cele două semifinale ale competiţiei, România va intra în concurs în 12 mai, în cea de-a doua parte a primei semifinale. Țările din prima semifinală sunt Australia, Belarus, Irlanda, Lituania, Macedonia de Nord, Rusia, Slovenia, Suedia,  Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Israel, Malta, Norvegia, Ucraina.

În cea de-a doua semifinală (14 mai) vor concura: Austria, Cehia, Estonia, Grecia, Islanda, Moldova, Polonia, San Marino, Serbia, Albania, Armenia, Bulgaria, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Georgia, Letonia, Portugalia. În finala de la Rotterdam vor intra în concurs 26 de ţări: primele 10 din fiecare semifinală şi cele şase calificate direct (inclusiv ţara gazdă). 

Chiar dacă vor concura direct în finală, cele şase ţări vor putea vota, în semifinale: Germania, Italia, Regatul Ţărilor de Jos (Olanda) în prima semifinală, iar Franţa, Spania şi Marea Britanie în cea de-a doua semifinală.

Comenteaza