Noul „Blair Witch”, proiecție la Cinemateca TIFF VIDEO

Noul „Blair Witch”, proiecție la Cinemateca TIFF VIDEO
La 17 ani de la lansarea filmului horror devenit un fenomen global "The Blair Witch Project", Cinemateca TIFF aduce în proiecție unică joi, 10 noiembrie, la ora 20:00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca, varianta "Blair Witch".

Regizat de Adam Wingard și scris de Simon Barrett, filmul urmărește un grup de prieteni porniți în căutarea surorii unuia dintre personaje, dispărută misterios cu ani în urmă în pădurea Black Hills din Maryland.

Este al treilea film din serie și continuarea directă a poveștii din "The Blair Witch Project", horror-ul din 1999 realizat cu un buget infim, care a avut încasări de peste 248 de milioane de dolari și a devenit un reper al sub-genului horror found footage.

„Provocarea a fost să facem un horror modern care ia în considerare și depășește tot ce s-a întâmplat în filmul de gen în ultimii 17 ani, incluzând producții precum "The Conjuring", "Insidious" și "Saw", dar păstrează toate senzațiile reale, puternice pe care le avea filmul din 1999", explică scenaristul Simon Barrett.

Filmat în secret în apropiere de Vancouver, cu un titlu provizoriu care să nu-l lege de celebra serie horror, "Blair Witch" reface fidel elemente de decor din filmul original și nu folosește efecte speciale pe computer pentru momentele de groază.

„Răul care bântuie pădurile a devenit și mai puternic de la prima poveste încoace. Am vrut să creez ceva în genul lui "The Texas Chain Saw Massacre", nu în termeni de violență, ci în termeni de senzație de intensitate continuă. E o fugă continuă de ceva, într-un scenariu care devine din ce în ce mai înfricoșător", spune regizorul Adam Wingard.

În distribuția filmului intră James Allen McCune, Callie Hernandez, Brandon Scott, Corbin Reid, Wes Robinson și Valorie Curry. "Blair Witch" a fost prezentat în premieră la Dracula Film Festival 2016 și a fost lansat în septembrie în SUA. Filmul nu va fi distribuit în cinematografele din România, fiind adus la Cinemateca TIFF într-o singură proiecție. Acesta nu este recomandat persoanelor sub 18 ani.

Comenteaza