Noi ateliere pentru creativii Clujului

Noi ateliere pentru creativii Clujului
Noi ateliere pentru creativii Clujului susţinute de specialişti în ceramică, design textil şi caligrafie în cadrul Zain Academy.

"Cu foarte multă bucurie anunțăm reluarea unor ateliere care s-au bucurat de real succes. Alexandra Constantinescu ne va ajuta din nou să creăm cele mai frumoase obiecte din porțelan în cadrul Atelierului de Ceramică, începând din 20 mai, iar Erika Popliceanu se întoarce să ne arate bucuria prelucrării lânii, la Atelierul de Design Textil începând cu 10 iunie. Surpriza promisă constă în lansarea unui nou atelier. Rămânem fideli demersului pe care ni l-am asumat și venim cu propuneri menite să suscite potențialul artistic al participanților. Din 30 mai începe Atelierul de Caligrafie susținut de Cristina Mocan de la studio Arcasha, fonadatoare a Atelierului de scris, un proiect personal prin care si-a propus sa dezvolte un mediu de experimentare si antrenament în arta caligrafică", transmit organizatorii atelierelor. 

Design floral cu Las Floristas - 22 aprilie, atelier de design floral cu colaborări numeroase cu designeri de talie internațională.

Fotografie urbană cu Mihail Onaca - din 12 mai, ale cărui fotografii au apărut în publicații internaționale precum The Guardian, Condé Nast Traveler, Resource Magazine, și multe altele.

Bijuterie din sârmă - wire-bending cu László Nádudvary de la Handmade by Nádudvary - din 13 mai, meșteșugar autodidact cu o expereiență de mai bine de 7 ani în lucrul cu metale prețioase.

Pictură decorativă pe textil cu Mária Nádudvary - 20 mai, designer și artizan creator de accesorii unicat sub brandul Rainbow Art

Ceramică cu Alexandra Constantinescu - din 20 mai, ceramistă cu numeroase apariții în expoziții de profil, atât în țară cât și în străinătate.

Caligrafie cu Cristina Mocan de la Atelierul de Scris - din 30 mai, inițiatoare a diverse proiecte de artă caligrafică.

Design Textil cu Erika Popliceanu de la coolwoolstudio - din 10 iunie, creatoare de obiecte home-deco și accesorii din lână și alte fibre naturale

Atelierele sunt organizate de echipa din spatele festivalului ZAIN - design expressions, ce în 2016 a reunit peste 70 de designeri de obiect, de interior sau de brand, în 9 locații diferite - expoziţia principală în fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca, demonstrații de meșteșug, fashion show (Castelul Banffy din Răscruci), concept store, expoziții de artă contemporană, happening de pictură și creative writing pe biciclete.

Comenteaza