Noaptea muzeelor, cu balmoş şi sărmăluţe gratis VIDEO

Noaptea muzeelor, cu balmoş şi sărmăluţe gratis VIDEO
10 muzee din judeţul Cluj vor fi deschise sâmbătă noaptea cu ocazia celei de-a 9-a ediţii a evenimentului „Noaptea Muzeelor”. La acţiune vor participa, în premieră, Muzeul Apei din Floreşti şi Muzeul de Etnoarheologie din Iclod, „Petre Poruţiu”.

De asemenea, La Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) se vor servi, gratuit, sărmăluţe şi balmoş ardelenesc.
„Terasa Muzeului va găzdui Seara Sărmăluţelor, iar de la orele 20, vizitatorii vor fi invitaţi să deguste 3.000 de sărmăluţe oferite gratuit de partenerii noştri. Muzeul Etnografic va găzdui şi un Târg Bio de vin, ţuică şi bucate",a explicat directorul MET, Tudor Sălăgean. Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregăteşte o surpinză vizitatorilor.

„Este vorba despre „Cabinetul de curiozităţi", expoziţia Wunderkammer, care va putea fi vizitată între orele 20 - 24. De asemenea, se va derula, în premieră, Noaptea Muzeelor, la Muzeul de Etnoarheologie „Petre Poruţiu" din Iclod, în colaborare cu Teatrul Puk. Va fi deschisă publicului expoziţia „Magia jucăriilor", dar va avea loc şi o reprezentaţie a teatrului de păpuşi din Cluj. Este foarte important ca Noaptea Muzeelor să ajungă şi în mediul rural", a explicat directoarea MNIT, Carmen Ciongradi.

 

Etichete
Comenteaza