MUZICĂ. Concert de Mozart şi Rossini al Filarmonicii Transilvania

MUZICĂ. Concert de Mozart şi Rossini al Filarmonicii Transilvania
Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Transilvania, sub bagheta dirijorului Mihail Agafiţa (Republica Moldova) şi alături de solistul Radu Hodrea, va susţine mâine un concert in memoriam Alexandru Lăscae.

 

Programul cuprinde “Triptic pentru orchestră” de A. Pop, “Introducere, temă şi variaţiuni pentru clarinet şi orchestră” de G. Rossini, “Concertul pentru clarinet şi orchestră” de A. Shaw şi “Simfonia în Do major, K.V. 551, Jupiter” de W.A. Mozart.

Alexandru Lăscae s-a stins din viaţă în toamna anului 2009, nemaiputând să dea curs invitaţiei de a susţine la Cluj un concert pe 29 ianuarie. Acesta s-a format la Conservatorul din Iaşi şi cel din Bucureşti, apoi la Siena, Bruxelles şi Amsterdam, cu nume celebre ale artei dirijorale ca Franco Ferrara şi Kiril Kondrasin. Dirijor permanent al Orchestrei Simfonice Moldova Iaşi şi oaspete al Filarmonicii clujene timp de aproape 20 de ani, a încântat publicul cu măiestria sa şi cu programele atractiv prezentate.

Biletele se pot cumpăra de la sediul Filarmonicii de luni până joi între orele 10.00 şi 16.00, vineri între 10.00 şi 14.00 sau cu o oră înainte de concert.

Comenteaza