„Muzeul Păpușilor” Puck

„Muzeul Păpușilor” Puck
| Foto: Teatrul Puck

A devenit o adevarată tradiție ca la fiecare final de stagiune păpușile, marionetele și decorurile care au animat cele mai iubite spectacole să poată fi admirate într-o expoziție.

Între 6 și 24 iunie, la Muzeul de Artă, publicul va putea admira păpuși care au „jucat” în spectacole de referință ale Teatrului „Puck”, cum ar fi „Aleodor Împărat”, „Vasilache și Mărioara”, „Păcală” sau „Ochiul Soacrei”. Vernisajul va avea loc miercuri, 6 iunie, de la ora 12.00. Vor lua cuvântul realizatorii expoziției, Lucian Năstasă-Kovacs, directorul Muzeului de Artă, Emanuel Petran, directorul Teatrului de Păpuși „Puck”, precum și Vákár István, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj. O parte dintre exponate sunt incluse și în expoziția de la Muzeul „Ionel Floașiu” din Câmpia Turzii, în perioada 23 mai - 3 iunie.

Ca noutate, la această ediție a expoziției, studenți ai Universității de Arte și Design (UAD) din Cluj-Napoca vor expune câteva serii de lucrări: ilustrații după povești din repertoriul Teatrului „Puck”, desene din seria „În căutarea lui Puck”, precum și idei pentru o emisiune de mărci poștale inspirate din repertoriul instituției.

Spectacol gratuit

Duminică, 10 iunie, cei mici, alături de părinți și bunici sunt așteptați la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca de la ora 12.30, la spectacolul cu intrare gratuită „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita. Spectacolul anunțat pentru ora 11.00 se anulează.

„Croitoraşul cel isteţ” este una dintre cele mai populare spectacole ale Teatrului „Puck”. A avut premiera în urmă cu 10 ani, timp în care s-a bucurat de mare succes la public şi în cadrul multor festivaluri. Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, croitoraşul pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Şi cum fapta de vitejie îi era pe măsura staturii, aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi Marele Uriaş, realizează că adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Astfel, el le spune el bucuros tuturor celor care îi ies în cale pe drumul de întoarcere către casă: în viaţă nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!

Regia este semnată de Emilia Nechita, iar distribuția este alcătuită din Adina Ungur/Laura Corpodean și Robert Gutunoiu/Andreea Bolovan. Spectacolul va avea loc de la ora 12.30, iar intrarea este gratuită. Evenimentul face parte din manifestările din seria Zilei Naționale a Suediei, organizate de Camera de Comerț Româno-Suedeză.

Etichete
Comenteaza