Muntet, prima trupă confirmată la Smida Jazz Festival 2018

Muntet, prima trupă confirmată la Smida Jazz Festival 2018
| Foto: Smida Jazz Festival

Cea de-a treia ediție a Smida Jazz Festival, eveniment internațional open-air dedicat jazz-ului contemporan, va avea loc între 17 și 19 august 2018, în inima Parcului Natural Apuseni, , mai exact în pitorescul sat Smida (Beliș, Cluj). 

Muntet, cvartet inițiat de saxofonistul Alex Munte, alături de Albert Tajti - pian, Michael Acker - contrabas și Victor Stoica - tobe, este numele primului grup din line-up-ul acestei ediții. Pe lângă piese proprii, publicul va putea asculta atât incursiuni în lumea free jazz-ului lui Ornette Coleman sau John Coltrane, cât și momente de improvizație colectivă, de jazz de avangardă.

Abonamente la Smida Jazz Festival 2018 au fost puse în vânzare la prețul de 99 de lei până în 30 aprilie, pe Eventbook, Eventim și Bilete.ro, cât și la partenerii acestora.

"Smida Jazz Festival este un proiect cultural unic în România și în Europa de Est, care își propune să susțină jazzul contemporan și abordările inovatoare în acest gen muzical. Totodată, țintește să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea Parcului Natural Apuseni, locul de desfășurare. Astfel, festivalul se adresează tuturor consumatorilor de cultură, muzică live și natură", spun reprezentanţii Asociației Transylvanian Cultural Development, organizatorii festivalului.

Smida (Beliș, Cluj) se află la 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca și 130 de Oradea, accesul făcându-se din drumul european E60, prin Huedin (pe traseul Răchițele, Doda Pilii și Smida). Zona dedicată festivalului, la 1.100 de metri altitudine, va avea: parcare, food court, baruri, camping cu toate facilitățile necesare și vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers.

La ediţia din 2017, pe scena festivalului au urcat trupele GoGo Penguin -Marea Britanie (pentru prima oară în România), Bugge Wesseltoft's New Conception of Jazz -Norvegia și Tingvall Trio - Germania, Eric Vloeimans' Gatecrash (în premieră în România) - Olanda, The Kandinsky Effect (în premieră în România) - Franța, Sickpicnic - Ungaria, Iordache, JazzyBIT și Trompetre - România.

Comenteaza