Ministrul Culturii la TIFF: "Dau un semnal optimist pentru filmul românesc". I-a invitat pe actorii independenţi la dialog

Ministrul Culturii la TIFF: "Dau un semnal optimist pentru filmul românesc". I-a invitat pe actorii independenţi la dialog

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a fost prezent la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, eveniment ce a avut loc, în 8 august 2020, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Gheorghiu promite sprijin pentru filmul românesc, cât şi pentru actorii de teatru independenţi. 

"Este datoria mea să dau de aici un semnal optimist pentru filmul românesc. Am raportat o victorie cu cei de la Loteria Română, urmează să mai avem o victorie cu cei de la Ministerul Finanţelor, pentru ca filmul românesc să beneficieze, în sfârşit, de cei 4% pe care îi aşteptăm de mult, din profitul Loteriei Române. Legat de sectorul independent, vreau să vă spun că, de când am venit eu la minister, a fost cel mai intens şi lung dialog cu sectorul independent. Prin dv. voi lua legătura cu aceşti actori şi un grup delegat de dânşii va avea o întâlnire cu mine după 15 august, până atunci nu sunt la Bucureşti", a declarat ministrul. 

Amintim că, câțiva artiști independenți din Cluj s-au întâlnit, în Piaţa Unirii, înainte de începerea Galei de Închidere a festivalului TIFF, pentru a semnala faptul că arta independentă din România are nevoie de susținerea autorităților.

Comenteaza