Video Foto Mii de persoane la Marcus Miller, cel mai mare concert de jazz din istoria Clujului / Programul Jazz in the Park de vineri

Jazz in the Park 2019 a debutat în forță. În prima seară de festival, scena principală din Parcul Central a găzduit cel mai mare concert de jazz din istoria Clujului. Mii de persoane au venit să-l asculte live pe Marcus Miller.

Marcus Miller este, fără doar și poate, unul dintre cei mai influenți artiști ai vremii. Compozitor, producător și instrumentist, Miller a colaborat cu artiști precum Bill Wither, Luther Vandross, Chaka Khan, Wayne Shorter, Davis Sanborn, Herbie Hancock, Eric Clapton, Aretha Franklin, Elton John și Bryan Feery, pentru a numi doar câțiva.

 

Relația sa profesională cu Miles Davis a avut drept rezultat trei albume apreciate unanim de critici. Cel mai faimos dintre ele este ’’Tutu’’, considerat unul dintre albumele definitorii ale lui Miller, cu care a câștigat, de altfel, două premii GRAMMY. Datorită stilului său inconfundabil – cu influențe funk și soul, o tehnică excelentă și mult groove – Marcus Miller a fost inclus adesea în rândul celor mai mari bassiști ai muzicii jazz, R&B, fusion și soul.

Cine mai concertează la Jazz in the Park 2019

Ghost-Note, Hristo Yotsov: Jazz Cats, Malox, Noya Rao, Iordache, Zimbru, Bogdan Vaida și Andrei Puiu sunt artiștii care vor urca vineri, 5 iulie 2019, pe scenele din parc. Sâmbătă, 6 iulie 2019, este ziua în care publicul prezent la festival va avea ocazia să-i asculte pe Tiny Fingers, Chassol, Ron Minis, Festen, Ours Samplus, Kosmic Blues, Maru, Bully, Mr. Goju, UFe, iar duminică, 7 iulie, îi vor întâlni pe Judith Hill, Delvon Lamarr Trio, FrankieZ Experiment & Tereza Catarov, MING, Frakatale, Alaska Snack Time, Pianohooligan, Iorga, Tzuc și Mitch Alive.

Mii de persoane la Marcus Miller, cel mai mare concert de jazz din istoria Clujului  / Programul Jazz in the Park de vineri

Accesul la concerte este liber, dar publicul are posibilitatea să cumpere bilete neobligatorii, în valoare de 20 de lei/biletul, susținând astfel Fondul Jazz in the Park. Banii strânși anul acesta din achiziționarea biletelor neobligatorii vor merge în sprijinul a trei proiecte culturale: voucherul cultural inițiat de Centrul Cultural Clujean, Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy și Drama 5 – Reactor de creație și experiment. 

Comenteaza