Foto Mii de clujeni au stat și 6 ore la coadă ca să doneze sânge la Caravana Blood Network, organizată de Untold

Caravana Blood Network, organizată de Untold, și-a început drumul pentru solidaritate în acest weekend, la Cluj-Napoca.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca s-a “mutat” zilele trecute în centrul orașului. Acolo s-au instalat şi cei cu campania Blood Network, iar sute de tineri au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a dona sânge. Mulți dintre ei au donat pentru prima oară, informează stirileprotv.ro.

Sanda Novac director Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj: „Este un sprijin pentru noi și pentru pacienții din clinici pentru că vom putea colecta în aceste două zile o cantitate mare de sânge, facem tot posibilul să luăm cât mai mulți, este foarte bine organizat, oamenii au răbdare, așteaptă.”

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge. Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022

o   Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică

o   Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii

o   Iași, 28-29 mai, Iulius Mall

o   Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere

o   Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare

o   Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău

o   Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești

o   București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău

o   Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului

o   Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii

o   Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

EDY CHEREJI, director de comunicare UNTOLD: ,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”

ANNA-KATHARINA SCHEIDEREITER, Manager CSR Kaufland România: ,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.” 

DESPRE BLOOD NETWORK

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați. Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine. 

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Comenteaza