Video Foto Michael Bolton, concert extraordinar la Cluj. A urcat pe scenă şi Laura Bretan

Michael Bolton, concert extraordinar la Cluj. A urcat pe scenă şi Laura Bretan

Multiplul câștigător al premiilor Grammy, încântătorul Michael Bolton a concertat, sâmbătă seara, la BT Arena din Cluj-Napoca, în fața a mii de fani. Urmează un concert, în 22 iulie 2019, la Bucureşti. 

Artistul se află în turneul de promovare al celui mai nou album al său, lansat pe 8 februarie, intitulat “A Symphony of Hits”. Pe acest material găsim cele mai frumoase hit-uri rearanjate în manieră simfonică sub îndrumarea şi cu apariţia renumitei orchestre West Australian Full Harmonic Orchestra. Cântăreața Laura Bretan a venit de la Chicago direct la Cluj pentru a urcat pe scene împreună cu celebrul Michael Bolton. 

Michael Bolton este cântăreț, compozitor și activist înfocat, născut in New Haven, Connecticut din Statele Unite ale Americii. A debutat în 1975 cu albumul intitulat “Michael Bolotin”. În această primă faza a carierei, trupa sa de hard-rock, Blackjack, l-a însoțit în turneu pe Ozzy Osbourne. Bolton a devenit rapid cunoscut pentru seria de balade rock, pop-rock, înregistrate după o schimbare stilistică spre finalul anilor 1980. Artistul american a dat lovitura cu celebra piesa "How Am I Supposed to Live Without You". Deși nu a intrat în Top 10, compoziția s-a bucurat de un real success. Punctul maxim al succesului a fost atins la sfârșitul anilor 1980 și la începutul anilor 1990. Unul dintre primele mari hit-uri ale lui Bolton datează din 1987 prin reinterpretarea piesei "(Sittin' On) the Dock of the Bay". Fiind profund atras de muzica soul și de sound-ul promovat de Motown, Bolton a realizat un cover și după piesa "Georgia On My Mind" care a reprezentat un nou succes. În 1991, Bolton a lansat albumul "Time, Love & Tenderness" ce i-a adus și primul Grammy pentru coverul piesei "When a Man Loves a Woman".

Michael Bolton a câștigat mai multe premii Grammy pentru Cea Mai Bună Voce Masculină (nominalizat de 4 ori), 6 premii American Music Awards, 3 nominalizări Emmy și o stea pe Hollywood Walk of Fame. În calitate de compozitor, a câștigat peste 24 de premii BMI & ASCAP, printre care Compozitorul Anului, 9 premii Million-Air Awards și premiul Hitmakers al Compozitorilor Hall of Fame. Cu 9 single-uri de Number One, Michael Bolton a ajuns cu 9 albume de studio în Top Ten, inclusiv “Songs of Cinema”, un tribut adus celor mai îndrăgite coloane sonore din cele mai de success filme. De curând, Michael Bolton a făcut senzație cu videoclipul nominalizat la premiile Emmy “Captain Jack Sparrow”, unde a fost invitat să cânte alături de trio-ul de comedie American, The Lonely Island, adunând peste 190 de milioane de vizionări pe canalul YouTube. Cântărețul american a avut și câteva apariții celebre în sitcom-urile “Doi bărbați și jumătate”, în rețeaua de hit-uri Fox, Glee, comedia de succes de pe ABC “Fresh off the Boat”, serialul HBO ‘Last Week Tonight’ cu John Oliver și campanii în desfășurare cu American Greetings.

Michael Bolton a produs și a jucat în show-ul Netflix, “Michael Bolton, Big Sexy Valentine's Special", care a fost una dintre cele mai populare comedii ale rețelei, până în prezent. Michael Bolton mai participa și in “Bolt of Talent”, o serie de concursuri muzicale noi, produse de Fox Networks Group / StarWorld în Asia. Melodiile și aparițiile lui Michael Bolton au fost prezente în numeroase coloane sonore, printre care piesa nominalizată la Oscar "Go the Distance" din pelicula “Hercules” și recentul film al lui Russell Crowe, “Fathers and Daughters”. De asemenea, el a realizat documentarul “Teroare la domiciliu”, făcând referire la violența domestică atât de răspândită în America și a fost nominalizat la Emmy pentru piesa “Tears of The Angel”. Michael Bolton a produs, recent, un documentar de lung metraj, “American Dream: Detroit”.

Comenteaza