Foto "Mi-e dor de tine" şi "Luna din biserică" se întorc la Cluj, ca să îndulcească sărbătorile fără Târg de Crăciun

În anul în care nu vom avea parte de Târg de Crăciun şi de festivităţi în centrul Clujului, festivalul Lights On vine, între 27 noiembrie - 6 decembrie, să împodobească oraşul cu instalaţii de lumină, care să aducă bucurie în sufletul clujenilor. 

Instalaţiile vor fi amplasate în aer liber, în puncte cheie din oraş, iar două dintre cele mai îndrăgite în ediţiile anterioare se întorc la Cluj-Napoca. Este vorba despre "Mi-e dor de tine", care fi amplasată pe Podul Elisabeta şi "Museum of the Moon", pe strada Mihail Kogălniceanu.

Temele ultimelor două ediții au fost "Centenarul", în 2018 și "Conștientizarea", în 2019, iar tema ediției din 2020 este una în asentimentul vremurilor pe care le trăim, una care invită la a te bucura de liniște, la a-ți găsi echilibrul și la a te dezvolta - "Solitudine".

"Solitudinea, și nu singurătatea, este starea constructivă în care descoperim aspecte noi, atât despre noi înșine, cât și despre ceilalți și despre lume, în general. Este starea fără de care am sta în loc, nu am crește (emoțional, spiritual). Este starea în care vă invităm să intrați cât priviți instalațiile de anul acesta și să dezlegați noi sensuri ale luminii și ale puterii ei vindecătoare", îndeamnă organizatorii.

Printre instalațiile care vor fi mai fi expuse la Cluj se numără "Breathe" și "Oumua", aparținând studioului Circus Lumineszenz din Austria, sau "Social Sparkles", creat de Studio Toer din Olanda. 

Tot din acest an, Lights On Romania face parte din celebra International Lights Festivals Organization, fiind partener cu festivaluri de lumină de prestigiu din zona Europei precum Staro Night Riga, Light Night Leeds, Fete des Lumiere Lyon, Canary Wharf Winter Lights sau Glow Eindhoven. HARTA INSTALAŢIILOR, AICI 

Chiar dacă e o expoziție cu titlu și acces gratuit, echipa Lights On va pune în vânzare în curând biletul de solidaritate neobligatoriu, după modelul lansat de Jazz in the Park, banii strânși în urma acestei campanii urmând să meargă către susținerea unor artiști din zona artelor performative independente, aflați în imposibilitatea de a-și mai practica vocația și meseria în această perioadă.

Tot ca o premieră, toate materialele video pe care echipa Talo Media le va produce pentru Lights On Romania sunt acompaniate de piese ale unor trupe locale clujene, printre care Kimera, Musspell, Baba Dochia, Blue Velvet, Positive John sau FUNKorporation, aceasta fiind o altă manieră prin care festivalul încearcă să fie alături de artiștii care au avut de suferit în 2020. 

Amintim că autorităţile locale au anunţat că la Cluj-Napoca nu va fi organizată parada de 1 decembrie, dar nici Târgul de Crăciun, spectacole sau focuri de artificii. Va exista un brad împodobit în Piața Unirii şi iluminatul festiv clasic de pe principalele artere ale oraşului. 

Comenteaza