Meşteşuguri şi concept-store la ZAIN - design expressions 2016

Meşteşuguri şi concept-store la ZAIN - design expressions 2016
Ediţia de anul acesta a festivalului clujean de design vine cu două premiere: o colaborarea între meşteşugari şi designeri ce a dus la naşterea unor produse inedite şi un concept-store dedicat obiectului de autor, obiectului de design industrial si articolelor de fashion design.

Proiectul Meșteșug Contemporan a început anul trecut, cu scopul de a deveni cadrul de întâlnire între designeri și meșteșugari. Cei dintâi aveau să descopere cum pot folosi materialul, ce se poate face cu el, care îi sunt neajunsurile, dar, mai ales, care îi sunt avantajele și cum meșteșugul poate aduce valoare adăugată obiectului creat, în vreme ce meșteșugarii urmau să lucreze propriu-zis la obiecte de actualitate, cu design modern, ancorat în tendințele de acum.

"Credem că această colaborare se poate dovedi foarte fructuoasă pentru rezultatul final și, personal, cred că "designul meșteșugit" are mult suflet în el și merită susținut și încurajat" spune Georgiana Ciceo, project manager ZAIN.

Obiectele vor putea fi văzute, alături de procesul documentat al realizării lor, în premieră în cadrul Expoziției ZAIN 2016, între 2 și 6 noiembrie, la Cluj, în fosta Casă de Modă.

Mai mult decât atât, duminică, 6 noiembrie, de la ora 16:00, tot la Casa de Modă, meșteșugarii vor lucra la fața locului obiectele realizate în proiect, astfel încât vizitatorii vor putea vedea direct cum sunt realizate acestea.

Paspartu este Concept Store-ul realizat de ZAIN-design expressions și Numa Design. A apărut din dorința și necesitatea de a oferi un spațiu exclusiv dedicat obiectului de autor, obiectului de design industrial si articolelor de fashion design, care să medieze relația dintre designer / producător / vânzător / consumator.

Fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca, situată pe strada George Bariţiu, va găzdui, între 2 - 6 noiembrie 2016, cea de a doua ediţie ZAIN.

Comenteaza