Marius Bodochi, cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca

Marius Bodochi, cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca
Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, marţi, acordarea titlului de cetăţean de onoare actorului Marius Bodochi, născut în municipiu, şi care a jucat timp de peste zece ani pe scena Teatrului Naţional clujean.

Primarul Emil Boc a declarat că Marius Bodochi nu are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre actorii de marcă ai Clujului.

"Este timpul să ne preţuim valorile când le avem", a spus Boc.

Marius Bodochi a primit recomandări pentru a primi acest titlu din partea regizorului Mihai Măniuţiu, a directorului Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Ion Vartic, a actorului Florin Piersic şi a scriitorului Grigore Zanc.

Marius Bodochi s-a născut la Cluj-Napoca în 1953 şi a absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureş. între 1991 şi 2001 a fost lector la Catedra de Teatru a Facultăţii de Litere a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, şi a activat, între 1984 şi 1996, ca actor la Teatrul Naţional din Cluj.

Din 1997, Bodochi este actor la Teatrul Naţional Bucureşti şi a jucat în peste 125 de roluri în teatru, nouă filme, seriale TV. Actorul a primit numeroase premii şi medalia Medalia Meritul Cultural clasa I în anul 2004.

Proiectul privind acordarea titlul de cetăţean de onoare actorului Marius Bodochi a fost aprobat cu 21 de voturi pentru, trei împotrivă şi o abţinere.

Comenteaza