"Maria by Callas" va rula la Cinema Victoria

"Maria by Callas" va rula la Cinema Victoria

Documentarul despre viața Mariei Callas, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând și la TIFF 2018, va ajunge în cinematografele din România.

La Cluj-Napoca, filmul va rula la Cinema Victoria. Spectatorii vor descoperi o Maria fragilă, o Maria singuratică, alături de „La Callas” care își petrecerea timpul doar cu cei mai buni: Visconti, Pasolini, Onassis, Churchill, Marilyn, Grace Kelly, Prince Rainier, Saint-Laurent, Pierre Bergé, Kennedy, Liz Taylor.

Vor afla mai multe detalii despre visele Mariei de a-și întemeia o familie si de a trăi departe de scenă și de societatea cu care era obișnuită, spre deosebire de ambițioasa Callas care și-a forțat limitele cu speranța că va da din nou lovitura pe scena muzicii clasice, în ciuda problemelor care i-au afectat vocea de-a lungul carierei sale extraordinare și până la moartea sa la numai 53 de ani, la Paris. Dincolo de aceast conflict, unde o parte, în cele din urmă, capitulează în fața celeilalte, regizorul Tom Volf încearcă să reconcilieze aceste două personalități: Maria și Callas.

Tom Volf a descoperit-o printr-o întâmplare pe Maria Callas, atunci când a dat peste o înregistrare de-a ei care l-a captivat în totalitate. O întreagă constelație s-a deschis în fața regizorului în acel moment. Această pasiune l-a determinat să călătorească în jurul lumii timp de 3 ani în căutarea adevăratei Maria Callas și să îi întâlnească pe ultimii suprviețuitori ai generației ei, pe prietenii ei apropiați, pe colegii ei și pe cei care au cunoscut-o cu adevărat.

Cercetările sale i-au permis să adune suficiente materiale impresionante și nemaivăzute pentru a realiza acest documentar. Pentru acest proiect, a lucrat foarte îndeaproape cu Nadia Stancioff, o bună prietenă a Mariei Callas, care i-a spus odată: „Dacă voi muri înaintea ta, vreau să le spui tuturor cine am fost cu adevărat”.

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Roma, filmul „Maria by Callas” a câștigat premiul pentru Cel mai bun Documentar despre Muzică și Dans la Festivalul de Film Master of Art.

Comenteaza