"Mănăștur, mon amour": Dohotaru vrea centru comunitar la biblioteca de cartier şi concerte la Calvaria

"Mănăștur, mon amour": Dohotaru vrea centru comunitar la biblioteca de cartier şi concerte la Calvaria
| Foto: Facebook Adrian Dohotaru

"Mănăștur, mon amour: cerem ce ni se va da" şi-a intitulat activistul civic din Cluj-Napoca, Adrian Dohotaru, postarea în care face propuneri culturale pentru cartierul dormitor al oraşului. 

"Vin seara de la biblioteca de cartier. Am putut munci la sala de lectură pentru că am făcut sesizări să fie program de dimineața până seara, iar conducerea bibliotecii s-a arătat deschisă. Cu doi copii mici e greu de lucrat în casă. Încă lumea nu știe că e deschisă. Sper ca valul pandemic să treacă, lumea să se vaccineze pentru a fi mai multe activități, mai ales în sala bibliotecii dedicată copiilor.

De ce activități, nu doar simplă lectură? Pentru că văd biblioteca drept centru comunitar. Și nu doar biblioteca, ci și școala și curtea școlii după program și mă bucur că am deschis, insistând cu alți părinți, câteva curți în cartier unde sute de elevi și rezidenți se bucură zilnic de spațiu când e vremea frumoasă.

Mi-aș dori să avem si cinema de cartier pe bune centru comunitar, nu un spatiu în care angajații plicti ai primăriei pun de pe dvd filme în săli goale, cum am văzut în mod repetat.

Mi-aș dori si ca baza sportivă mănăștureană să se deschidă mai repede, dar dacă nu ne mobilizam câteva mii printr-o petiție probabil durau si mai mult lucrările de amenajare sau nici măcar nu incepeau.

Ideal ar fi si ca fosta mănăstire Calvaria, care dă numele cartierului, să aiba curtea deschisă, iar in biserică să fie concerte de cameră și alte evenimente culturale, ca în alte biserici din centru.

Când se va deschide Academia de Muzică în cartier, vom merge la concerte. Pe scurt, îmi doresc mai multă comunitate într-un loc perceput mult timp drept cartier dormitor. Și va fi așa, dacă ne mobilizăm mai mulți dintre noi și cerem ce ni se va da", a scris pe Facebook Adrian Dohotaru. 

Clujenii i-au apreciat iniţiativa imediat: "Mi-ai făcut doooor de Mănăştur!!!!", "Felicitări! Ce frumos şi util este un astfel de centru. Minunat!", "Bună idee de muncă aproape de casă, dar în linişte."

Comenteaza