Lacrimi de râs şi de plâns. Programul spectacolelor Teatrului Naţional, pe noiembrie

Lacrimi de râs şi de plâns. Programul spectacolelor Teatrului Naţional, pe noiembrie
Stagiunea Teatrului Naţional continuă, în noiembrie, cu zece spectacole şi două premiere.

Luna începe cu participarea instituţiei de cultură la Festivalul Naţional de Teatru de la Bucureşti, unde va fi pus în scenă, sâmbătă, spectacolul "Sânziana şi Pepelea", prezentat deja în cadrul altor trei festivaluri de profil.

La Cluj, pasionaţii de teatru vor putea viziona marţi, 4 noiembrie, de la 19:00, la o nouă reprezentanţie a farsei antinaziste "Mein Kampf". În ziua următoare, Anton Tauf şi Ruslan Bârlea vor fi personajele principale din drama "Barrymore", de William Luce, construită în jurul biografiei actorului John Barrymore.

În continuare, în data de 8 noiembrie va fi pus din nou în scenă unul dintre cele mai longevive spectacole ale Naţionalului clujean, "Bolnavul închipuit", ultima piesă a lui Molière, iar în data de 9 va fi jucată o altă peisă clasică: "Idiotul", după Dostoievski.

Marţi, 11 noiembrie, va fi rândul lui Eugen Ionesco să anime sala, cu spectacolul "Ce nemaipomenită aiureală!", în regia lui Silviu Purcărete, urmând ca miercuri clujenii să poată deschide, alături de actori, "Cutia Pandorei", de Katalin Thuróczy.

În weekendul de la mijlocul lui noiembrie, Teatrul Naţional pregăteşte punerea în scenă a spectacolului "La răscruce de vânturi", montat de Ada Lupu, alături de o "Cerere în căsătorie", regizată de Sorin Misirianţu.

În data de 18, clujenii sunt aşteptaţi să aibă "Fun" împreună cu Romina Merei, Anca Hanu, Marian Râlea, Narcisa Pintea, Flavia Giurgiu, Renata Fabian, Maria Salcă. În 19, cei care doresc să vadă specacolul-vedetă al acestei luni, "Sânziana şi Pepelea", o vor putea face în Sala Mare.

Urmează o săptămână de pauză, după care stagiunea revine cu ultimele două spectacole, ce vor fi prezentate în premieră. Astfel, în 27, va fi găzduită adaptarea romanului "Fraţi de sânge", de Ingvar Ambjomsen, "Elling". Piesa prezintă drumul socializării dintre personajul omonim şi prietenul său Kjell Bjarne, un drum nu lipsit de momente comice şi de o fină tandreţe profund umană.

Finalul lunii teatrale se încheie în 28 noiembrie, odată cu punerea în scenă a piesei "În trafic", de Alina Nelega, distinsă cu premiul pentru cea mai bună piesă românească a anului 2013 la Galele UNITER din acest an.

Toate spectacolele vor avea loc de la ora 19:00.

Comenteaza