La Teatrul Maghiar plouă cu spectacole nerecomandate copiilor. Ce vă aşteaptă în următoarea săptămână

La Teatrul Maghiar plouă cu spectacole nerecomandate copiilor. Ce vă aşteaptă în următoarea săptămână
Teatrul Maghiar de Stat se pregăteşte să intre în vacanţa de iarnă. Cu toate acestea, pe final de decembrie pasionaţii de teatru sunt aşteptaţi cu încă cinci spectacole, majoritatea nerecomandate copiilor sub 14 ani.

De altfel, chiar prima reprezentaţie programată în săptămâna dinaintea Crăciunului, "Brad de Crăciun la familia Ivanov", este o piesă interzisă minorilor. Regizat de András Urbán, spectacolul ce va avea loc marţi, 16 decembrie, de la ora 20:00, în sala studio, poartă trăsăturile specifice ale avangardei, absurdului, grotescului, ale satirei sociale şi a dramei fantastice.

Joi, de la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală, clujenii sunt aşteptaţi să participe la piesa "Dantelă", o confesiune a unui copil orfan însăilată din frânturi de amintiri, montată de Kinga Mezei.

Vineri, sala mare îi va aparţine maestrului Andrei Şerban, care va pune în scenă, de la ora 19:00,  spectacolul studio "Unchiul Vania", după renumitul A.P. Cehov.

"Trebuie să acceptăm că piesa e mult mai misterioasă şi mai bogată decât oricare dintre noi, să acceptăm paradoxul de a fi uman şi să acceptăm că scena nu dă soluţii, ci lasă totul deschis...", a afirmat regizorul.

Ultimele două spectacole din săptămână sunt ambele nerecomandate copiilor. Reprezentaţia piesei lui Nina Ciobanu, "Cel care închide noaptea", o poveste a unui fost ofiţer nazist şi a unei foste deţinute în lagăr, între care a existat o relaţie pornită printr-un abuz sexual şi care se reîntâlnesc întâmplător la Viena după 13 ani de la terminarea războiului, este interzis minorilor sub 16 ani. Cei care au peste această vârstă vor putea vedea piesa sâmbătă de la ora 20:00, în sala studio.

Nu trebuie ratat nici ultimul spectacol susţinut de Teatrul Maghiar în acest an, reputatul "Caravaggio Terminal" regizat de Robert Woodruff, care va avea loc duminică, tot de la 20:00, în aceeaşi sală. Relatând povestea unui artist contemporan din speţa celor foarte greu de suportat, piesa este interzisă celor sub 14 ani. 

Comenteaza