La concertul-pilot de la Opera din Cluj pot fi ocupate până la 70% din locuri

La concertul-pilot de la Opera din Cluj pot fi ocupate până la 70% din locuri

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, organizarea spectacolelor-pilot, printre care și cel de operă de la Cluj-Napoca, la un grad de ocupare a sălilor de până la 70%.

La propunerea Ministerului Culturii, CNSU a aprobat organizarea și desfășurarea a 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural, în limita a maximum 70 % din capacitatea spațiului. Spectacolele se vor desfășura cu o serie de condiții precise, stabilite la nivel național. Astfel, Opera Națională din Cluj-Napoca își redeschide porțile publicului sâmbătă, 15 mai 2021, de la ora 19:00, cu premiera operei în concert FAUST de Charles Gounod, în următoarele condiții:

  • Evenimentul este deschis doar persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva virusului COVID-19 și de la căror rapel a trecut o perioadă de cel puțin 10 zile. 
  • Accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza propriei cărți de identitate, scanată prin platforma pusă la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), de personalul abilitat al instituției, care certifică electronic schema completă de vaccinarea împotriva COVID-19 (ciclul complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate).
  • Întregul personal al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este vaccinat cu schema completă de vaccinare sau testat cu test PCR cu mai puțin de 72 de ore înainte de eveniment.
  • Spectatorii străini sau români vaccinați într-o altă țară vor prezenta o dovadă care atestă vaccinarea cu schema completă împotriva virusului COVID-19 emisă de autoritățile țării respective.
  • Participanții la eveniment vor fi informați și își vor oferi acordul pentru prelucrarea datelor personale în scopul monitorizării ulterioare a evenimentului (nume și prenume; număr de telefon; adresă de e-mail; acordul scris privind luarea la cunoștință a tuturor obligațiilor de participare), fiind totodată de acord să colaboreze, la nevoie, cu instituțiile avizate ale statului.
  • Biletul achiziționat de spectatori nevaccinați NU va asigura accesul acestora la evenimente. Totodată, contravaloarea biletelor achiziționate de aceștia NU va fi returnată.
  • Intrarea publicului în sala Operei se va face gradual și clar direcționat pe 9 porți de acces, pentru a evita interacțiunile îndelungi ale participanților.
  • Accesul publicului se va face cu cel puțin 1 oră înainte de spectacol. Ușile Operei se închid cu 15 minute înainte de începerea reprezentației.
  • Participanții își asumă faptul că purtarea măștii NU este obligatorie în timpul spectacolului și că riscul de a contacta boala COVID-19 - deși redus semnificativ - se menține.
  • Organizatorii NU se fac responsabili în cazul în care, în urma participării la eveniment, membri ai publicului vor fi confirmați cu boala COVID-19.

În acest weekend vor fi organizate patru evenimentele culturale pilot, după cum urmează:

- 14 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, "Libera Musica", eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

- 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, "Dineu cu Proşti", eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti.

- 15 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, "Faust", eveniment organizat la interior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca.

- 16 mai 2021, intervalul 19:00-21:00, "Libera Musica", eveniment organizat la exterior, cu participarea a maxim 70% din capacitatea spaţiului; organizator: Opera Naţională Bucureşti. 

Comenteaza