Kurtos kalacsi, porturi tradiţionale, porţelanuri şi armuri, la Zilele Culturale Maghiare FOTO / VIDEO

Kurtos kalacsi, porturi tradiţionale, porţelanuri şi armuri, la Zilele Culturale Maghiare FOTO / VIDEO
Amalgam de produse, de la specialităţi de cârnaţi şi brânzeturi la porturi tradiţionale, porţelanuri şi numeroase antichităţi, la standurile amplasate pe strada Mihail Kogălniceanu în cadrul Zilelor Culturale Maghiare.

Înghesuială sâmbătă după-amiază pe strada Mihail Kogălniceanu din centrul Clujului, unde este montată scena în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, dar şi standurile a numeroşi meşteşugari şi producători tradiţionali din ţară respectiv din Ungaria.

În afară de persoanele care stau civilizate la masă, savurând un pahar de bere respectiv o porţie de mâncare în aşteptarea unui concert care stă să înceapă, numeroşi vizitatori se preumblă printre standuri, unde oferta este extrem de variată. Pot fi văzute, dar şi cumpărate, de la celebrii kurtos kalacs, dulciuri, specialităţi de brânză şi carne, respectiv vinuri la jucării de lemn şi păpuşi în port popular, veselă de porţelan, ţesături şi porturi tradiţionale, imagini ale Clujului, prelucrate pe loc pe hârtie naturală şi multe, multe antichităţi.

La standuri sunt prezenţi atât expozanţţi locali, din Cluj, precum şi din alte zone ale ţării, respectiv din Ungaria. În ciuda numărului foarte mare de produse, ambianţa nu e deloc dezlânată, mesele fiind frumos "împodobite". În sectorul de antichităţi o parte din comercianţii sunt plasaţi pe trotuar, unele produse fiind expuse inclusiv pe pătură. Pot fi zărite clopote cu cocoş în vârf, tablouri, obişnuitele briz briz-uri, dar şi două armuri impresionante.

Un echipaj de poliţie face rondul printre standuri, iar la scenă a început concertul. Protagonista invită publicul să fredoneze împreună deja celebra melodie "Euphoria" a lui Loreen, artistă pe care clujenii au avut ocazia de a o vedea live acum câteva luni la Cluj.

Zilele Culturale Maghiare se încheie duminică seară, cu opera rock "Regele Ştefan", urmată de un foc de artificii.

 

Comenteaza