Începe TIFF 2017 cu "Regele Belgiei'' în Piaţa Unirii VIDEO

Începe TIFF 2017 cu
"Regele Belgiei/ King of the Belgians", comedia scrisă și regizată de Peter Brosens și de Jessica Woodworth, deschide oficial cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania vineri, 2 iunie, de la 20:45, în Piața Unirii din Cluj-Napoca (TIFF).

Duetul de succes din lumea filmului independent ("Altiplano", "Al cincilea anotimp") revine la Cluj cu o poveste cu iz balcanic foarte apreciată de critici și de public. Biletele pentru gala de deschidere costă 30 de lei și pot fi cumpărate deja de pe www.biletmaster.ro și direct de pe aplicația TIFF 2017.

Personajele pitorești din film vor fi pe scena TIFF, iar una dintre surprizele serii va fi concertul extraordinar al corului „Sirenelor de la Marea Neagră", formația feminină din film, în frunte cu Nina Nikolina, vedetă a muzicii populare în Bulgaria. Grupul din film este format din cântărețe selectate din coruri faimoase din țara vecină: The Mystery of the Bulgarian Voices, câștigător al unui Grammy în 1990, Ansamblul Filip Kutev, Slavey Quartet și Cosmic Voices from Bulgaria.

Invitați speciali la gala de deschidere vor fi și regizoarea și scenarista americană Jessica Woodworth, protagonistul filmului - „regele" Peter Van den Begin, actorii Titus de Voogdt și Lucie Debay, alături de Eka Bichinashvili, autoarea costumelor, și scenografa Sabina Christova.

„King of the Belgians este o încântătoare farsă despre contradicțiile monarhiei, ale Belgiei și ale Balcanilor", scrie Variety. Filmul a avut premiera sold-out la Festivalul de la Veneția și a călătorit ulterior la Busan, Valladolid, Sao Paolo, Hamburg sau Salonic.

În timpul unei vizite de stat în Turcia, regele Belgiei află că, în lipsa lui, țara pe care o conduce s-a divizat. Decide să se întoarcă acasă, dar o furtună solară afectează toate rețelele de telecomunicații.

Fără telefon și în imposibilitatea de a zbura către Belgia, dar cu puțin ajutor din partea unui regizor englez și a unui formații feminine bulgare de muzică populară, părăsește țara în travesti și pleacă în aventura vieții sale, într-un road trip nebun prin Balcani.

225 de filme şi 1.200 de invitaţi

TIFF 2017 (2-11 iunie) însumează 225 de filme - 188 de lungmetraje și 37 de scurtmetraje - venite din 53 de țări. Peste 1.200 de invitați români și străini vor fi prezenți la proiecțiile, concertele, atelierele, dezbaterile și lansările din festival. Printre invitații speciali din acest an se numără unul dintre cei mai iubiți actori ai lumii, Alain Delon. Starul francez va sosi pentru prima dată în România la TIFF, unde îi va fi acordat Premiul pentru întreaga carieră.

VEZI şi Pariul TIFF. Clujul va deveni un important centru de producţie de film

Comenteaza