Începe TIFF 2015. Tot ce trebuie să ştii despre bilete

Începe TIFF 2015. Tot ce trebuie să ştii despre bilete
Comedia neagră "Wild Tales/ Relatos Salvajes", nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, deschide cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai și 7 iunie 2015. Gala de deschidere a festivalului va avea loc în Piaţa Unirii (n.red. dacă condiţiile meteo sunt nefavorabile, la Casa de Cultură a Studenţilor), la oa 20. Un bilet de intrare costă 30 de lei.

Pelicula lui Damián Szifrón este coprodus de Pedro Almodóvar și a făcut senzație la Cannes 2014, unde a rulat în competiție și a fost cumpărat de distribuitori din lumea întreagă. În România, va fi distribuit de Transilvania Film, în luna iunie.

Filmul reunește nume renumite care nu au apărut încă împreună pe marele ecran cu actori de film independent, teatru și televiziune. Ricardo Darin joacă rolul unui inginer specializat în demolări, Julieta Zylberberg și Rita Cortese sunt chelnerița și bucătăreasa dintr-un restaurant pentru tiriști, Dario Grandinetti apare într-o enigmatică poveste de la bordul unui avion, Erica Rivas este o mireasă temperamentală a cărei nuntă este pe punctul de a deveni o catastrofă, Oscar Martinez - un milionar care poartă negocieri „în culise" pentru a evita o tragedie și Leonardo Sbaraglia se trezește dintr-odată într-un thriller neobișnuit pe șosea.

Biletele la TIFF 2015 pot fi achiziţionate de pe site-ul www.biletmaster.ro și de la casieriile TIFF: Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Cinema Victoria, Cinema City Iulius, Casa TIFF (doar pentru invitaţi şi persoanele acreditate), Piaţa Unirii, Cercul Militar şi Casa de Cultură a Studenţilor, după programul: vineri 29 mai - duminică 7 iunie: 09:00 - 23:00.

Biletele de intrare au următoarele preţuri:

- Bilete cumpărate cu minim o zi înaintea proiecţiei: 10 lei, iar pentru elevi, studenţi şi pensionari: 8 lei. 

- Bilete cumpărate în ziua proiecţiei: 12 lei pentru toate categoriile de spectatori. 

Bilete cu regim special 

- Bilet de intrare pentru copii şi elevi: 8 lei (valabil doar pentru proiecţiile de film din programul EDUCATIFF, anunţate în program)

- Bilet pentru proiecţiile în aer liber din Piața Unirii Open Air: 8 lei

- Bilet pentru proiecţiile de la Cinema Mărăşti: 8 lei

- Bilet pentru Ceremonia de deschidere: 30 lei (Piața Unirii Open Air)

- Bilet pentru proiecția specială "A tolonc/ Escortata", cu acompaniament live: 30 LEI (Opera Maghiară)

- Bilet pentru Cine-concert Zenzile (Berlin, Simfonia unui oras): 15 lei (Castelul Banffy)

- Bilet pentru Cine-concert Christine Ott (Tabu) 15 lei (Casa de Cultură a Studenţilor)

- Bilet pentru concertele organizate la Casa TIFF - 15 lei

- Bilet pentru Ceremonia de închidere: 30 lei (Teatrul Naţional)

Accesul este gratuit la proiecţiile Mănăştur Open Air, Depozitul de Filme şi evenimentele din TIFF Campus.

De la toate casieriile TIFF se pot obţine bilete de intrare pentru proiecţiile care vor avea loc la Cinema Florin Piersic, Cinema Arta, Cinema Victoria, Piaţa Unirii, Casa TIFF, Casa de Cultură a Studenţilor (CCS), Cercul Militar, Cinema City, Institutul Francez Cluj, Cinema Mărăşti.

În caz de ploaie, proiecţia zilnică a filmului din Piaţa Unirii Open Air, ora 21.45, va avea loc în aceeaşi seară la Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu ora 23.00. 

Pentru proiecţiile unde accesul este liber, este necesară procurarea unui bilet cu valoare zero de la orice casierie TIFF, pentru acces în sală, în limita locurile disponibile. De la aceasta regulă fac excepţie proiecţiile care vor avea loc la Mănăştur Open Air, Depozitul de Filme si TIFF Campus.

Biletele de intrare pentru proiecţiile din locaţiile: Institutul Francez, Piaţa Unirii, Cinema Mărăşti sau pentru alte evenimente speciale vor fi disponibile şi la intrare, cu o oră înaintea fiecărei proiecţii. Proiecţiile marcate în program cu menţiunile Zilele Filmului Românesc sau Proiecţie Specială sunt destinate cu precădere invitaţilor români şi străini. Festivalul va pune în vânzare bilete la aceste proiecţii, dar într-un număr limitat. Cu două ore înainte de începerea filmelor din categoriile enunţate mai sus, toate rezervările făcute pentru invitaţi se vor anula, astfel că biletele rămase disponibile vor fi puse în vânzare către publicul larg.

 

 

 

Comenteaza