Incă o zi cu jazz pe cea mai necunoscută şi frumoasă pietonală din Cluj

Incă o zi cu jazz pe cea mai necunoscută şi frumoasă pietonală din Cluj

Jazz in the Street ajunge la al treilea eveniment al toamnei.

Iubitorii de muzică sunt așteptați sâmbătă, 29 septembrie 2018, de la ora 18:00 pe strada Georges Clemenceau din Piața Muzeului la trei concerte care vor avea loc pe pietonală: Infusion, SEPP și Alexu and The Voices Inside. Accesul e liber.

Cine sunt invitații ediției

SEPP este un octet de jazz înființat în 2017 de către clarinetistul austriac Christopher Haritzer. Proiectul este un omagiu adus bunicului acestuia, Josef Lackner, fost pionier în protecția avalanșei, ghid montan, salvamont, fermier, conducătorul mai multor fundații, un tată dedicat familiei și un împătimit muzician. De la bunicul său, care avea o mare încredere în propiul instict și mergea deseori pe drumuri nemarcate, asumându-și riscurile, Christopher a învățat primele mișcări la clarinet. Pe aceeași atitudine mizează Christopher împreună cu colegii săi de trupă, cu rădăcini în Brazilia, Turcia, Cehia, Germania sau Austria, care fiind fascinați de nou, contribuie fiecare în modul său unic la compoziția muzicală a trupei.

Alexu and The Voices Inside e un proiect artistic care exprimă modul în care artistul vede viața prin versuri și sunete simple. Grupul e influențat de Damien Rice, Ben Howard, Ed Sheeran, Matthew Healy.

Muzicienii de la Infusion sunt rezidenții Jazz in the Street 2018, ei aduc la eveniment piese jazz și soul, interpretate cu multă originalitate. Solista trupei, Diana Săveanu, a câștigat în 2017 premiul Cea mai bună voce la Concursul Internațional Jazz in the Park.

Iată programul zilei de sâmbătă, 29 septembrie 2018:

18:00 - Infusion
19:00 - SEPP
20:00 - Alexu and The Voices Inside

Reprezentații Jazz in the Street vor mai avea loc în 6 octombrie în Piața Unirii, iar în 14 octombrie zeci de artiști din țară și străinătate vor anima Clujul în stradă la cel mai mare eveniment Jazz in the Street al toamnei.

Apel pentru artiștii care vor să facă parte din Jazz in the Street

Organizatorii Jazz in the Street fac apel la artiști din toate domeniile de activitate să se alăture proiectului. Pentru ultima ediție Street 2018, cea din 14 octombrie, sunt așteptați să se înscrie artiști plastici, vizuali, dansatori și performeri, animatori, muzicieni, dar și reprezentanți ai altor domenii artistice. Înscrierile se fac online până în 1 octombrie pe https://jazzinthestreet.ro/start-inscrieri-jazz-in-the-street-2018/.

Jazz in the Street își propune să susțină și să promoveze tinerele talente din rândul  performerilor stradali și să resemnifice spațiului public clujean, precum și înțelegerea comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor, prin crearea de întâlniri neobișnuite între artiști, locuri și public.

Prima ediție Jazz in the Street a avut loc în 23 aprilie 2016 și a reprezentat un real succes. De atunci, echipa Fapte a mai organizat câteva zeci de astfel de evenimente de o zi, două zile sau de doar câteva ore, iar anul trecut proiectul s-a desfășurat timp de câteva săptămâni, pe tot parcursul verii și al toamnei, iar peste 17.000 de persoane au participat la reprezentațiile în stradă.

 

Comenteaza