În 2021, Clujul revine în forţă cu Untold şi Electric Castle. Boc: "Reprezintă victoria noii normalități asupra pandemiei. Trebuie să ne vaccinăm''

În 2021, Clujul revine în forţă cu Untold şi Electric Castle. Boc: "Reprezintă victoria noii normalități asupra pandemiei. Trebuie să ne vaccinăm''
Untold 2019: Day one | Foto: Untold

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre cele două mari festivaluri de muzică, Untold și Electric Castle, care vor avea loc în 2021, într-o formă clasică sau specială, după un an de pauză.

„Organizarea Untold în forma lui tradițională, clasică, reprezintă victoria noii normalități asupra pandemie. Este un act de curaj, a celor de la Untold şi merită felicitați, în egală măsură merită felicitați toți cei care au dorit ca acest festival să se realizeze, toți cei care s-au vaccinat și se vor vaccina. De departe, vaccinarea este cea mai ușoară modalitate de a participa la acest festival. Ca să ne bucurăm de festival, de energia tinerilor veniți la Cluj din întreaga lumea, trebuie să ne vaccinăm și să dăm semnalul victoriei, că viaţa revine la normalitate. Mă bucur că și Electric Castle organizează în Cluj-Napoca câteva evenimente de amploare, chiar dacă nu la nivelul celui cunoscut în trecut, e un semnal că urmează aceeaşi linie şi e un semnal al normalităţii. Astăzi am aprobat amplasamentele pe care festivalul dorește să organizeze evenimente anul acesta, dar Electric Castle așa cum îl știm s-a amânat pe 2022. Așadar, dragi festivalieri, oriunde v-ați afla, haideți să ne vaccinăm“, a spus Emil Boc.

Untold va avea loc între 9 și 12 septembrie 2021. Electric Castle s-a amânat pentru 2022, dar organizatorii au propus perioada 6-15 august 2021, pentru 400 de evenimente, în 30 de amplasamente din Cluj-Napoca și Bonțida.

Primarul Clujului a comentat și sentința dată de Curtea de Apel Cluj, care anulează în parte Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, care condiționează participarea la evenimente publice de dovada vaccinării sau a unui test negativ PCR. ”Eu aș recomanda tuturor să se vaccineze, pentru că aceasta este calea sigură pentru a se intra la festival, Până în septembrie vor mai apărea precizări oficiale, ale guvernului, dar aproape sigur pe baza vaccinului se va intra sigur la festival. Celelalte lucruri nu sunt 100% sigure. Eu recomand vaccinarea pentru reluarea vieții, pentru salvarea slujbelor și pentru o nouă șansă”, a completat primarul. 

Comenteaza