Video Imnurile României și Ungariei, intonate la Zilele Culturale Maghiare din Cluj

Imnurile României și Ungariei, intonate la Zilele Culturale Maghiare din Cluj
| Foto: Lorand Vakarcs

Imnul României și cel al Ungariei au fost intonate, sâmbătă, la Zilele Culturale Maghiare, înaintea începerii principalului concert al serii, în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Înaintea concertului trupei Bagossy Brothers Company din Piața Unirii, românii și maghiarii au ascultat imnurile României și Ungariei. Momentul a marcat data de 20 august, ziua națională a Ungariei, de sărbătoarea Sfântului Rege Ștefan I, întemeietorul Regatului Ungariei.

Zilele Culturale Maghiare din Cluj 2022 au avut loc loc timp de nouă zile, între 13 și 21 august 2022, și s-au desfășurat sub sloganul „Prezent!”, sintagmă care își dorește să sublinieze atât permanența festivalului în peisajul evenimentelor clujene, cât și faptul că își îndeplinește menirea indiferent de vremuri.

Publicul s-a bucurat de nenumărate vernisaje și expoziții, concerte, spectacole de teatru, balet și operă, tururi ghidate, activități pentru copii, lansări de carte, dansuri tradiționale, proiecții de film, competiții sportive, evenimente gastronomice, degustări de vin, jocuri medievale și petreceri.

Ediția a XIII-a a ZCMC s-a desfășurat în locurile deja cunoscute – Piața Unirii, Muzeul de Artă / Palatul Bánffy, Muzeul Etnografic, strada Potaissa, Grădina cu ruine, excepție făcând strada Mihail Kogălniceanu, care se află în proces de modernizare și va putea fi folosită doar în măsura în care lucrările sunt finalizate pe anumite porțiuni.

Comenteaza