”I Puritani”, ultima reprezentație a stagiunii Operei Naţionale, de 8 Martie

”I Puritani”, ultima reprezentație a stagiunii Operei Naţionale, de 8 Martie
Opera Naţională îi invita pe clujeni să petreacă Ziua Internațională a Femeii în compania uneia dintre cele mai apreciate opere ale tuturor timpurilor:  ”I Puritani”, de Vincenzo Bellini. 

Prezentat pentru ultima data în această stagiune, spectacolul se anunță memorabil, avându-l ca invitat special la pupitrul dirijoral pe celebrul dirijor italian Giuseppe Sabbatini. Regia artistică a spectacolului este semnată de regizorul András Kürthy, prezent la Cluj în aceste zile pentru repetiții.

Capodopera adusă în premieră națională pe scena teatrului liric clujean în luna decembrie 2016, este lucrarea ce a încununat creația compozitorului italian, o operă bogată în melodicitate și simboluri profunde, aducând publicului un spectacol plin de esență și emoție, rar întâlnit în universul liric autohton. Spectatorii sunt poftiți să pășească încă o dată alături de artiștii Operei Naționale Române din Cluj și de invitații săi speciali, în Anglia secolului XVII, într-o poveste ce împletește partituri belcantiste cu onoarea cavalerească, sentimentul datoriei și dragostea pură.  

Distribuția spectacolului din 8 Martie îi aduce pe scenă pe soliștii:  Diana Țugui (Elvira), Ștefan von Korch -  invitat (Lordul Arturo Talbo), Bogdan Nistor (Sir Riccardo Forth), Petru Burcă (Sir Giorgio), Iulia Merca (Enrichetta di Francia), Simonfi Sandor (Lordul Gualtiero Valton), Eusebiu Huțan (Sir Bruno Robertson), acompaniați de Orchestra, Corul și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. 

"Posibilitatea de a regiza opera lui Bellini la Cluj mă onorează. Totodată, faptul de a lucra cu artişti deosebiţi, consacraţi şi entuziaşti, care participă la pregătiri şi repetiţii în plină forţă, servind vibraţiile şi coloritul acestei muzici cu atenţie şi talent, îmi produce o bucurie deosebită [...] Celor care ne onorează cu prezenţa şi atenţia lor le doresc un eveniment plin cu emoţii şi experienţe care să le încălzească inimile. Viva Bellini!", afirmă cu tărie András Kürthy, semnatarul regiei artistice.

La rândul său, dirijorul Giuseppe Sabattini ne împărtășește entuziasmat: "Este pentru prima dată când pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca se montează "I puritani"! Mă bucur nespus că am acceptat această misiune [...] Impresionantul univers emoţional pe care acţiunea operei, deşi nu foarte amplă, îl generează, este redată cu mare măiestrie de către unul dintre cei mai mari melodişti ai tuturor timpurilor."

Etichete
Comenteaza