GreenTech Film Festival ajunge la Cluj

GreenTech Film Festival ajunge la Cluj

Pe 20 noiembrie 2018, clujenii vor putea participa la o ediţie specială a GreenTech Film Festival, organizată la Institutul Francez din Cluj-Napoca, din programul căreia fac parte proiecţii de film, discuţii şi un atelier de programare şi robotică adresat elevilor.

În cadrul atelierului de programare şi robotică elevii de la clasele de liceu vor avea ocazia să afle ce înseamnă programarea, cum sunt realizaţi roboţii şi vor fi informaţi cu privire la proiectul „Ştiinţescu”, desfăşurat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca.

Ediţia de la Cluj-Napoca a GreenTech Film Festival include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă doi mari gânditori ai momentului, Kevin Kelly şi Yuval Noah Harari, care răspund la întrebări despre viitorul omenirii şi despre relaţia noastră cu tehnologia în „Oameni, Zei şi Tehnologie”. Documentarul „YouTube, Vloggeri şi Tu” prezintă utilizatorii cei mai de succes ai platformei, studiază impactul pe care acest fenomen îl are asupra tinerei generaţii şi arată cum funcţionează tehnologia online şi crearea de conţinut video.

„GreenTech Film Festival este un eveniment inedit, desfăşurat într-un format în care atât invitaţii, cât şi documentarele selectate sunt menite să ajute publicul larg la o mai bună înţelegere a impactului pe care îl are tehnologia asupra noastră, a societăţii. - declară Nicoleta Talpeş, din partea Media Image Factory, organizatorul festivalului.

Program

15.15 Atelier Robotică (activităţi pentru elevi) – prezentat de Fundaţia Comunitară Cluj-Napoca
17.30 YOUTUBE, YOUTUBERS AND YOU / YOUTUBE, VLOGGERI ŞI TU
18.30 Prezentare susţinută de Institutul Francez din Cluj-Napoca
19.00 HUMANS, GODS AND TECHNOLOGY / OAMENI, ZEI ŞI TEHNOLOGIE

Accesul la evenimente este gratuit, în limita locurilor disponibile şi în baza unei rezervări la contact@greentechfilmfestival.ro.

Comenteaza