Frankenstein, în varianta modernă, mâine la Cinema Victoria VIDEO

Frankenstein, în varianta modernă, mâine la Cinema Victoria VIDEO
Clujenii sunt invitaţi mâine seară, la Cinema Victoria, unde va rula reinterpretare modernă a celebrei ficţiuni a doctorului Frankenstein şi a creaturii sale imaginate de Mary Shelley.

"Proiectul Frankenstein/Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv" (2010) este o coproductie ungaro-austriaco-germană, regizata de Kornél Mundruczó. Rolul principal este interpretat de Rudolf Frecska.

Rudi are 17 ani şi şi-a petrecut copilăria într-un cămin pentru copii. Se întoarce acasă dorind să afle cine i-a fost tatăl şi sperând să găsească afecţiune la acesta. Din întâmplare, nimereşte la un casting, unde regizorul, fascinat de figura sa, îi propune rolul principal. Evenimentele îl transformă pe Rudi într-un criminal urmărit de poliţie, iar regizorul înţelege că cel pe care trebuie să-l ascundă este propria sa creaţie.

Documentarul a primit Premiul Special la Festivalul de Film Sarajevo (2010), Premiul Special „Arri-Zeiss" la FilmFest Munchen (2010) şi a fost nominalizat la „Palme d'Or" la Cannes, tot in 2010.

Filmul va rula mâine, de la ora 20, la Cinema Victoria. Preţul unui bilet este de 8 lei- preţ întreg, respectiv 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Etichete
Comenteaza