Fosta Casă de Modă din Cluj, gazda ZAIN – Design Expressions

Fosta Casă de Modă din Cluj, gazda ZAIN – Design Expressions
Fosta Casă de Modă din Cluj-Napoca, situată pe strada George Bariţiu, va găzdui, între 2 şi 6 noiembrie, cea de a doua ediţie ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din capitala Transilvaniei.

Clădirea simbol pentru producția vestimentară din Cluj a fost construită în 1969. În prezent este dezafectată şi scoasă la vânzare. „Clădirea va fi amenajată special pentru eveniment cu o serie de instalații și un concept integrat ce va pune în valoare atât expoziția, produsele, cât și evenimentele ce vor avea loc acolo.

Ne-am propus ca, prin reactivarea temporară a clădirii, să o readucem în atenția orașului, dar și să atragem un semnal asupra industriilor cândva de succes ale Clujului, care au arătat potențialul orașului și care nu mai funcționează acum", a declarat Georgiana Ciceo, project manager ZAIN.

Una dintre noutățile acestui an este prezența Board-ului Creativ, format din specialiști în industriile creative, care a realizat selecția produselor ce vor fi prezentate în expoziția ZAIN 2016.

În urma apelului pentru proiecte, desfășurat între 15 iunie - 22 septembrie, au fost înregistrate 92 de produse pentru a participa în Expoziția ZAIN, dintre care au fost selectate 50 de obiecte ce vor putea fi văzute, în noiembrie, la festival.

De asemenea, fiecare curator va fi reprezentat în expoziție de designeri consacrați, aleși de fiecare dintre membrii Board-ului Creativ și care vor constitui secțiunea „Curator's Choice". Printre aceștia se numără designeri precum Ubikubi, Cristian Corvin, We Do Wood.

Board-ul creativ EXPO Central ZAIN 2016:

Alex Adam - arhitect, cofondator AA Studio
Bogdan Brânzaș - designer și consultant de brand, fondator Birou Brânzaș
Andrei Theodor Iovu - creative director, editor-in-chief Harper's Bazaar & Esquire Romania
Philipp Kandal - engineering VP Telenav
Noemi Meilman - fashion PR, fashion editor
Eugen Pănescu - arhitect, co-fondator Planwerk
Dan Pierșinaru - artist vizual, director și fondator Autor
Eliza Yokina - arhitect, designer de interior și de obiect, cofondator Syaa

Tema în jurul căreia se va contura expoziția centrală ZAIN 2016 rămâne aceeași ca la prima ediție - „în proces".

Categoriile EXPO Central ZAIN 2016:

Design de produs
Design vestimentar
Arhitectură și design interior
Graphic design și ilustrație
Tech design

Cele cinci zile de festival însumează evenimente precum Expoziția Centrală, Fashion Show, Meșteșug contemporan, Concept Store, conferințe, dezbateri, discuții libere cu designeri și producători, dar și petreceri sau concerte. Din acest an, la ZAIN apar și o serie de evenimente conexe, care împărtășesc pasiunea pentru design.

Comenteaza