Video Filmul propus de România la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”

Filmul propus de România la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”
| Foto: captura YouTube - Nu aștepta prea mult de la sfîrșitul lumii (Trailer RO)

Propunerea României la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a câştigat Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de film Locarno din Elveţia.

Propunerea României pentru Premiile Oscar este „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, un film regizat de Radu Jude. Producția a adunat deja mai multe premii la festivalurile de film și va intra în cinematografe începând cu 27 octombrie 2023.

Filmul ilustrează povestea Angelei, interpretată de Ilinca Manolache, care se plimbă prin tot orașul în căutarea protagonistului perfect pentru filmarea unui clip despre protecția muncii, iar unul dintre cei intervievați face o declarație care stârnește un scandal uriaș.

"Filmul prinde, dacă vreţi, inconştient, pentru că eu am pornit de la nişte poveşti reale, de la nişte poveşti pe care le ştiam, n-am făcut o analiză sociologică a felului în care se lucrează în România, dar sentimentul foarte puternic a fost că foarte multă lume s-a recunoscut în felul acesta de muncă, foarte nesigură", a declarat Radu Jude, citat de Agerpres. 

Comenteaza