Filme mai puţine la TIFF. Organizatorii: "Nu vor mai fi nemulţumiri că sunt mult prea multe şi nu ştiu oamenii unde să meargă"

Filme mai puţine la TIFF. Organizatorii:
190 de filme, din care 155 de lungmetraj şi 35 scurte, vor rula la ediţia 2013 a festivalului internaţional de film Transilvania, care se va desfăşura între 31 mai şi 9 iunie la Cluj-Napoca. În 2012 au rulat 199 de filme lungi şi 48 de scurtmetraje.

"Vom evita situaţiile de la unele din ediţiile precedente, că sunt prea multe filme şi că oamenii nu ştiu pe care să le aleagă", a precizat directorul festivalului, Tudor Giurgiu.

Acesta a menţionat că numărul mai mic de filme nu va afecta calitatea festivalului per ansamblu, care anul acesta are un buget mai mic, de 1,4 milioane de euro, mai mic cu 300.000 de euro faţă de ediţia precedentă.

Giurgiu a ţinut să specifice că din selecţia de filme româneşti fac parte şi trei scurtmetraje ale unor tineri care au studiat sau sunt stabiliţi la Cluj.

TIFF 2013 se desfăşoară între 31 mai şi 9 iunie. ziuadecj.ro a transmis în format livetext conferinţa de presă a evenimentului.

Etichete
Comenteaza